Διαδρομή πλοήγησης

Ο Βορράς πρωταγωνιστεί στον πολιτισμό το 2008! - 07/01/2008

Ο Πολ Μακ Κάρτνεϊ και ο Ρίνγκο Σταρ

Μετά το Λουξεμβούργο και το Σίμπιου (Ρουμανία), το Λίβερπουλ (Ηνωμένο Βασίλειο) και το Στάβανγκερ (Νορβηγία) είναι οι νέες πολιτιστικές πρωτεύουσες της Ευρώπης.

Το Λίβερπουλ English της μουσικής και το Στάβανγκερ English των εορτών δεν μοιάζουν πολύ μεταξύ τους, έχουν όμως κοινό σημείο την ποιότητα του προγράμματος που ετοίμασαν ως πολιτιστικές πρωτεύουσες της Ευρώπης Englishfrançais.

Το «Open port», φιλόδοξο πρόγραμμα που παρουσίασε το Στάβανγκερ, περιλαμβάνει τους τομείς της αρχιτεκτονικής, της λογοτεχνίας, της μουσικής και των τεχνών του θεάματος και συγκεντρώνει κάθε είδους καλλιτέχνες που προέρχονται από την εθνική και τη διεθνή σκηνή. Τονίζοντας το ανοικτό πνεύμα και την ελευθερία της έκφρασης, το Στάβανγκερ 2008 επιθυμεί να ικανοποιήσει κάθε γούστο.

Το Λίβερπουλ θα διοργανώσει από την πλευρά του 350 εκδηλώσεις English, δωρεάν ως επί το πλείστον, με θέμα την τέχνη, την αρχιτεκτονική, τον χορό, τον κινηματογράφο, τη γαστρονομία και το θέατρο. Το Λίβερπουλ 2008 θα προσελκύσει ένα εκατομμύριο επισκέπτες από 60 χώρες του κόσμου.

Στις 12 Ιανουαρίου θα εγκαινιαστούν οι δύο αυτές εορταστικές περίοδοι που θα χαρακτηρίζονται από μεγάλη πολυχρωμία. Το Λίβερπουλ θα δώσει το εναρκτήριο λάκτισμα για τις εορταστικές του εκδηλώσεις με το θέαμα "Liverpool - The Musical", στο οποίο θα συμμετάσχουν ο Ρίνγκο Σταρ των Μπιτλς και ο Ντέιβ Στιούαρτ των Γιουρίθμικς. Με το θέαμα αυτό θα γίνουν ταυτόχρονα και τα επίσημα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του Liverpool Arena, στο Μέρσισαϊντ. Το Στάβανγκερ από την πλευρά του θα τιμήσει την κομητεία του Ρόγκαλαντ της οποίας όλοι οι δήμοι έχουν προσκληθεί να παρουσιάσουν κάποια θεματική δραστηριότητα.

Ο θεσμός της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης που ξεκίνησε το 1985 για να συμβάλει στην προσέγγιση των λαών της Ευρώπης αποκτά ιδιαίτερη σημασία το 2008 που έχει οριστεί ως Ευρωπαϊκό έτος διαπολιτισμικού διαλόγου English.

Επιλέξτε υψηλή αντίθεση Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς Αυξήστε το μέγεθος κατά 200% Στείλτε σε ένα φίλο Εκτύπωση

 

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

Ναι Όχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Χρήσιμοι σύνδεσμοι