Sti

Kursen går nordover i 2008 - 07/01/2008

Paul McCartney og Ringo Starr

Efter Luxembourg og Sibiu i Rumænien får Liverpool og Stavanger nu æren af at være europæiske kulturbyer i 2008.

Musikbyen Liverpool English og festivalbyen Stavanger English – hvad har de til fælles? Ikke meget, ud over den høje kvalitet, der kendetegner deres respektive programmer for kulturbyåret Englishfrançais.

"Open port" hedder Stavangers ambitiøse program, der både spænder over arkitektur, litteratur, musik og kunst. Der medvirker norske og internationale kunstnere inden for alle genrer. Stavanger 2008 markedsfører sig på åbenhed og ytringsfrihed og går efter et bredt publikum.

Liverpool afholder omkring 350 arrangementer English, hvoraf de fleste er gratis. I programmet indgår både kunst, arkitektur, dans, film, gastronomi og teater. Liverpool 2008 forventes at tiltrække en million mennesker fra 60 forskellige lande over hele verden.

Festlighederne starter den 12. januar med to farverige åbningsfester. Liverpool sætter gang i løjerne med forestillingen "Liverpool The Musical", hvor eks-beatlen Ringo Starr og Dave Stewart fra Eurythmics optræder. Forestillingen markerer samtidig den officielle åbning af den nye Liverpool Arena i Merseyside. Stavanger sætter fokus på regionen Rogaland, og alle dens kommuner opfordres til at præsentere en tematisk aktivitet.

Projektet med europæiske kulturbyer blev søsat i 1985 for at skabe tættere kontakt mellem de europæiske folk. I år – det europæiske år for interkulturel dialog English – har det en ganske særlig betydning.

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links