Cale de navigare

Pentru o renaștere a industriei europene - 24/01/2014

Mașini pe linia de producție, înconjurate de muncitori

Comisia Europeană a propus măsuri pentru a stimula industria europeană, care a înregistrat un declin începând din 2008. Redresarea sectorului ar crea noi locuri de muncă și ar genera creștere economică.

Comisia Europeană propune acțiuni imediate pentru o renaștere industrială europeană care să stimuleze creșterea economică și să creeze mai multe locuri de muncă.

Este vorba de acțiuni de modernizare a industriei europene, prin sporirea investițiilor în inovare, tehnologii noi și competențe, precum și prin îmbunătățirea accesului la finanțare. Măsurile ar urma să fie accelerate prin utilizarea fondurilor UE alocate în acest scop.

În același timp, Comisia propune crearea unui mediu mai favorabil întreprinderilor, prin simplificarea reglementărilor și prin facilitarea accesului la piețe din afara UE.

Crearea de locuri de muncă

Un sector industrial mai puternic ar contribui la crearea de locuri de muncă și ar stimula creșterea economică.

Datorăm industriei un sfert din locurile de muncă din sectorul privat și peste 80% din exporturile Europei. Din păcate, sectorul se află în declin începând din 2008. Criza economică a dus la pierderea a 3,5 milioane de locuri de muncă. UE consideră că inversarea acestei tendințe este crucială pentru susținerea redresării economice.

Care ar fi prioritățile? Investițiile în domenii industriale de viitor, precum mașinile ecologice sau rețelele „inteligente” de electricitate, îmbunătățirea accesului la finanțare, ameliorarea modului de funcționare a pieței unice (de exemplu prin protejarea drepturilor de proprietate intelectuală), pentru a încuraja spiritul antreprenorial și întreprinderile mici.

Ce urmează?

Comisia face apel la guvernele statelor membre ale UE să adopte propunerile sale la următorul summit.

Obiectivul Comisiei este ca, până în 2020, ponderea industriei în PIB să crească de la 16%, cât este în prezent, până la 20%. 

Comunicat de presă — Comisia lansează un apel la acțiune imediată pentru o renaștere industrială europeană 

Context — Politica industrială a UE English (en)  

Acțiuni necesare la nivel național pentru a stimula industria europeană Englishitaliano

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile