Navigointipolku

"Teollinen renessanssi" talouden elpymisen tueksi - 24/01/2014

Autoja tehtaan valmistuslinjalla työntekijöiden täyttämässä tehdassalissa

Komissio esittää toimia, joilla halutaan nostaa EU:n teollisuus taantumasta ja lisätä samalla kasvua ja työpaikkoja.

Euroopan komissio on esittänyt suunnitelman toimista teollisuuden uudistamiseksi EU:ssa. Tavoitteena on "teollinen renessanssi", jolla voidaan vauhdittaa talouskasvua ja edistää uusien työpaikkojen syntymistä.

Suunnitelmassa panostetaan innovointiin, resurssien käytön tehostamiseen, uusiin teknologioihin, ammattitaitoon ja yritysten rahoituksen saantiin. Toimiin ehdotetaan kohdennettua EU:n rahoitusta.

Komissio haluaa myös parantaa yritysten liiketoimintaympäristöä yksinkertaistamalla sääntelyä ja helpottamalla markkinoille pääsyä EU:n ulkopuolella.

Uusia työpaikkoja

Teollisuuden uudistustoimien tavoitteena on viime kädessä lisätä kasvua ja luoda työpaikkoja.

Teollisuus tarjoaa lähes 25 % yksityisen sektorin työpaikoista, ja sen osuus EU:n viennistä on yli 80 %. Vuonna 2008 alkaneen talouskriisin aikana teollisuus on kuitenkin taantunut ja menettänyt noin 3,5 miljoonaa työpaikkaa. Komissio haluaa kääntää kehityksen suunnan, jotta talouden elpyminen jatkuisi.

Tavoitteena on kohdentaa sijoituksia potentiaalisille kasvualoille, kuten vähäpäästöisten ajoneuvojen valmistukseen ja älykkäisiin sähköverkkoihin, ja parantaa yritysten rahoitusmahdollisuuksia. Lisäksi halutaan kehittää sisämarkkinoita yrittäjyyttä ja pienyrityksiä kannustavaan suuntaan esimerkiksi parantamalla teollis- ja tekijänoikeuksien suojaa.

Seuraavat käsittelyvaiheet

Komission ehdotus siirtyy nyt EU-maiden käsiteltäväksi, ja ne voivat hyväksyä sen seuraavassa EU-huippukokouksessa.

Teollisuuden osuus EU:n bruttokansantuotteesta on noin 16 %. Komission tavoitteena on nostaa se 20 %:iin vuoteen 2020 mennessä. 

Lehdistötiedote: Komissio perää nopeita toimia Euroopan teollisuuden nostamiseksi uuteen kukoistukseen 

EU:n teollisuuspolitiikka – taustatietoa English (en)  

Lehdistötiedote: Kansallisia toimia tarvitaan Euroopan teollisuuden tueksi Englishitaliano

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä