Sti

Fremskridt inden for innovation – men ikke over hele linjen - 26/03/2013

Arbejdstagere mellem mure med EU-stjerner © EU

EU gør fremskridt som helhed, men nogle lande skal gøre mere for at følge med og blive mere konkurrencedygtige.

De fleste EU-lande er blevet bedre til innovation. Men nogle gør ikke nok og er begyndt at sakke bagud, viser en årlig resultattavle for forskning og innovation English .

Resultattavlen hjælper EU-landene med at finde frem til de vigtigste drivkræfter for innovation og se, hvor de skal koncentrere deres indsats for at stimulere vækst og jobskabelse. Resultattavlen sammenligner lande på grundlag af deres investeringer i forskning og udvikling (F&U) sammen med 23 andre faktorer.

Investeringskløften

De traditionelt innovative lande fortsætter med at forbedre deres resultater. For andre lande går det langsommere med at innovere, hvis der ikke ligefrem er tilbagegang.

Som i de foregående år er Sverige fortsat i top, efterfulgt af Tyskland, Danmark og Finland. Estland, Letland og Litauen har øget deres innovation siden sidst.

Opskriften på innovation

Små virksomheder og evnen til at omdanne idéer til kommercielle produkter og tjenesteydelser er den bedste opskrift på øget innovation. De bedst placerede lande er alle stærkt fokuseret på at støtte F&U, og virksomheder og universiteter er vigtige for den nationale innovationsindsats.

De førende lande inden for innovation har alle et erhvervsliv, der investerer mere i F&U og ansøger om flere patenter end i andre EU-lande. De har også en veludviklet videregående uddannelsessektor og stærke forbindelser mellem industri og videnskab.

Innovation i EU

Vi skal blive mere innovative – og fjerne de flaskehalse, der forhindrer gode idéer i at komme på markedet. Det er kernen i EU's innovationsstrategi English , som skal gøre os mere konkurrencedygtige og sætte gang i vækst og beskæftigelse.

En statusrapport English om strategien viser, at den fungerer efter hensigten: 80 % af forslagene er ved at blive ført ud i livet. Strategien rummer et tættere parløb mellem den offentlige og den private sektor, lettere adgang til finansiering og kvalificerede arbejdstagere, mindre bureaukrati og færre omkostninger ved patentering af nye idéer.

Strategien skal mindske afstanden til de globale innovationsledere Sydkorea, USA og Japan. Sydkoreas forspring over for EU vokser, men siden 2008 er EU ved at hente ind på både USA og Japan.

Industriel innovation i EU

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links