Sti

Mere skub i den europæiske bilindustri - 09/11/2012

Forlygter © iStock/Olaru Radian-Alexandru

Forslag om at gøre EU's bilindustri mere konkurrencedygtig ved at investere i innovation, begrænse papirnusseriet, styrke færdighederne og forbedre adgangen til oversøiske markeder.

Ingen velstand i Europa uden en bilindustri i topform. 12 millioner menneskers levebrød afhænger, direkte eller indirekte, af bilsektoren.

Men bilproducenterne er under pres på grund af den globale afmatning. Efterspørgslen falder, mens konkurrencen skærpes. EU's producenter udfordres både ude og hjemme. Samtidig skal de dække den stigende efterspørgsel efter mere energieffektive og sikrere biler.

For at klare udfordringen er producenterne nødt til at satse mere på kvalitet og innovation. Kommissionen tilbyder dem en hjælpepakke, så de kan klare omstillingen. Den indeholder:

  • investeringer i teknikker, der skal mindske drivhusgasser, forurening og støj – ved at målrette EU-midler og lån fra Den Europæiske Investeringsbank DeutschEnglishfrançais og strømline de økonomiske incitamenter
  • oprettelse af et rentabelt forbrugermarked for biler med alternative brændstoffer (el, brint og naturgas) – ved at udbygge infrastrukturen og indføre en EU-standard for elstik til genopladning
  • fremme af avancerede trafiksikkerhedsinitiativer – herunder intelligente transportsystemer English (f.eks. computere, sensorer, digitale tjenester og kommunikationssystemer i bilerne)
  • begrænsning af papirnusseri og illoyal konkurrence i hele EU
  • hjælp til at forbedre adgangen til markeder i andre lande gennem rimelige, afbalancerede handelsaftaler og bedre reklame, især i lande med stigende efterspørgsel
  • afslutning af internationale forhandlinger om fælles standarder og sikkerhedsregler for elbiler og deres batterier
  • forbedring af færdigheder og uddannelse og forberedelse på industriens kommende behov
  • mere effektiv udnyttelse af midlerne til forskning og innovation fra såvel EU som medlemslandene.

Planen tager udgangspunkt i Kommissionens industristrategi English , der fastsætter EU's prioriteter for styrkelse af strategiske sektorer – som også omfatter luftfart, ingeniørvidenskab, rumfart, kemikalier og lægemidler.

Strategien skal vende faldet i produktionen til en stigning og øge sektorens andel af BNP fra de nuværende 16 % til omkring 20 % inden 2020. Fremstillingssektoren tegner sig i øjeblikket for 80 % af EU's eksport.

EU-støtte til bilproducenterne

EU-rapport om bilindustrien English

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links