Διαδρομή πλοήγησης

Νέα δορυφορική υπηρεσία για ασφαλέστερες πτήσεις - 07/03/2011

Χάρη στην αεροπορική υπηρεσία δορυφορικής πλοήγησης του EGNOS που εγκαινιάστηκε στις 2 Μαρτίου 2011, αυξάνεται η ασφάλεια των πτήσεων, μειώνονται οι καθυστερήσεις και ξεκινούν νέοι προορισμοί.

Το GPS (παγκόσμιο σύστημα εντοπισμού θέσης) έχει ακρίβεια αρκετών μέτρων. Όταν συνδυαστεί όμως με το EGNOS, τη δωρεάν υπηρεσία δορυφορικής πλοήγησης της ΕΕ στην Ευρώπη, το GPS έχει ακρίβεια ενός μέτρου.

Από τότε που τέθηκε σε εφαρμογή, τον Οκτώβριο του 2009, το EGNOS έχει δοκιμαστεί και πιστοποιηθεί για χρήση στον αεροπορικό κλάδο. Οι πιλότοι μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν την υπηρεσία για την ασφάλεια της ζωής English , που βοηθά ιδιαίτερα κατά την προσγείωση, όταν πρέπει να γνωρίζουν την ακριβή τους θέση ως προς τον διάδρομο προσγείωσης.

Το EGNOS έχει πολλά άλλα πλεονεκτήματα εκτός από τη βελτίωση της ασφάλειας.

Λιγότερες καθυστερήσεις

Οι πιλότοι θα μπορούν ευκολότερα να απογειώνονται και να προσγειώνονται υπό κακές καιρικές συνθήκες, όταν η ορατότητα είναι περιορισμένη. Αυτό συνεπάγεται λιγότερες ακυρώσεις, καθυστερήσεις και αλλαγές αεροδρομίου προσγείωσης, με αποτέλεσμα οι αεροπορικές εταιρείες να εξοικονομούν χρήματα και να αποφεύγουν τις καθυστερήσεις των πτήσεων.

Μείωση του κόστους, των αερίων του θερμοκηπίου και του θορύβου

Χάρη στο EGNOS, οι πιλότοι μπορούν να επιλέγουν συντομότερες και αποδοτικότερες διαδρομές πτήσης και προσεγγίσεις προσγείωσης, εξοικονομώντας έτσι καύσιμα και μειώνοντας τις εκπομπές CO2. Το σύστημα επιτρέπει επίσης στα αεροπλάνα να αρχίσουν την κάθοδό τους πιο κοντά στον διάδρομο, περιορίζοντας έτσι την ηχορρύπανση στην περιοχή γύρω από το αεροδρόμιο.

Η Air Nostrum, με έδρα την Ισπανία, εκτιμά ότι η χρήση του EGNOS στα αεροσκάφη της θα έχει ως αποτέλεσμα εξοικονόμηση καυσίμων της τάξης των 6,3 εκατ. ευρώ σε διάστημα 10 ετών. Βραχύτερες προσεγγίσεις προσγείωσης σημαίνει ότι τα αεροδρόμια θα μπορούν να προγραμματίζουν περισσότερες πτήσεις αυξάνοντας έτσι τα έσοδά τους.

Άλλα πλεονεκτήματα

Η μεγαλύτερη ακρίβεια που επιτυγχάνεται χάρη στο EGNOS θα ωφελήσει και άλλα μεταφορικά μέσα, υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και αρχές επιβολής του νόμου. Για παράδειγμα, η ιταλική ακτοφυλακή δοκίμασε το EGNOS στα ελικόπτερα θαλάσσιας έρευνας και διάσωσης.

Το EGNOS διαχειρίζεται η Επιτροπή για λογαριασμό της ΕΕ, που αναπτύσσει επίσης το Galileo DeutschEnglishfrançais , ένα παγκόσμιο σύστημα δορυφορικής πλοήγησης παρόμοιο με το αμερικανικό σύστημα GPS. Το σύστημα Galileo θα λειτουργεί σε συνδυασμό με το EGNOS, έτσι ώστε να γίνει η Ευρώπη πλήρως αυτοδύναμη όσον αφορά τη δορυφορική πλοήγηση.

Περισσότερα για τα προγράμματα δορυφορικής πλοήγησης της ΕΕ

Επιλέξτε υψηλή αντίθεση Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς Αυξήστε το μέγεθος κατά 200% Στείλτε σε ένα φίλο Εκτύπωση

 

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

Ναι Όχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Χρήσιμοι σύνδεσμοι