Cale de navigare

Autentic sau fals? - 23/06/2010

Produse contrafăcute © UE

Concurs organizat de UE, pe tema contrafacerilor şi a pirateriei: Grecia şi Ungaria obţin cele mai importante premii.

Elevi din Grecia, Ungaria, Spania, Republica Cehă şi Polonia sunt marii câştigători ai concursului UE având ca temă produsele piratate şi contrafăcute, precum jucăriile, obiectele de vestimentaţie şi CD-urile.

Sute de copii cu vârsta între 10 şi 15 ani au participat la concurs, pentru a realiza logouri, afişe, filme sau jocuri menite să ilustreze tema propusă.

Liceul nr.1 din Triandria (Grecia) a realizat logoul câştigător pentru Observatorul european de combatere a contrafacerii şi pirateriei DeutschEnglishfrançais .

Elevii Şcolii grenerale şi de artă Vörösmarty Mihály din Ungaria au obţinut marele premiu la categoria "cel mai bun material video". 6 şcoli (dintre care 4 situate pe locurile II şi III) au fost invitate la Bruxelles pentru a participa la ceremonia de premiere, care a avut loc la sediul Parlamentului European.

Contrafacerea şi pirateria reprezintă o problemă din ce în ce mai gravă, întrucât subminează economia şi normele de siguranţă. În ultimii ani, au ajuns pe piaţă medicamente care conţin substanţe dăunătoare sau telefoane mobile care pot exploda.

În anul 2008, lucrătorii vamali din UE au confiscat 178 de milioane de articole contrafăcute, cu 50% mai multe decât în anul anterior. Jumătate din ele proveneau din China.

Primul loc pe lista produselor contrafăcute a fost ocupat de CD-uri şi DVD-uri, urmate de ţigări şi obiecte de vestimentaţie.

Mai multe despre concursul "Falsuri autentice"

 

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile