Navigointipolku

"Aito väärennös" -kilpailun voittajat palkittiin - 23/06/2010

Väärennettyjä ja laittomasti valmistettuja tuotteita © EU

Väärentämisen ja piratismin torjuntaan liittyvän EU:n koulukilpailun pääpalkinnot menivät Kreikkaan ja Unkariin.

EU:n järjestämän kilpailun aiheena olivat väärennettyjen ja laittomasti valmistettujen tuotteiden, kuten lelujen, vaatteiden ja CD-levyjen, aiheuttamat ongelmat. Kilpailun voittajat tulivat Kreikasta, Unkarista, Espanjasta, Tšekistä ja Puolasta.

Kilpailuun osallistui satoja 10-15-vuotiaita koululaisia. Tavoitteena oli suunnitella ja toteuttaa muun muassa logoja, julisteita, lyhytfilmejä ja pelejä, joissa käsitellään väärentämistä ja piratismia.

Kisassa oli kaksi luokkaa, joista toisessa valittiin paras ehdotus väärentämisen ja piratismin eurooppalaisen seurantakeskuksen DeutschEnglishfrançais viralliseksi logoksi. Luokan voitti Triandrian ensimmäinen lukio Kreikasta.

Videoiden luokan voitti unkarilainen Vörösmarty Mihály -koulu. Kaikkiaan kuutta koulua edustavat voittajat kutsuttiin Euroopan parlamentissa 23.6. järjestettyyn palkintotilaisuuteen.

Väärentämisestä ja piratismista on tullut yksi liiketoiminnan pahimmista ongelmista. Se heikentää taloutta ja vähentää tuotteita koskevien turvallisuusvaatimusten tehokkuutta. Viime vuosina vaaraa ovat aiheuttaneet muun muassa haitallisia aineita sisältävät lääkkeet ja matkapuhelinten räjähtävät akut.

Vuonna 2008 EU:n tulliviranomaiset takavarikoivat 178 miljoonaa väärennettyä tai laittomasti valmistettua tuotetta. Määrä on yli kaksinkertainen vuoteen 2007 verrattuna (79 miljoonaa takavarikoitua tuotetta). Noin puolet näistä tuotteista oli peräisin Kiinasta.

Suurin osa EU:hun tuotavista piraattituotteista on CD- ja DVD-levyjä. Myös laittomasti valmistettujen savukkeiden ja vaatteiden määrä on huomattava.

Lisätietoa "Aito väärennös" -kilpailusta

 

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä