Διαδρομή πλοήγησης

Δείγμα απομιμήσεων © EU

Ένα ελληνικό και ένα ουγγρικό σχολείο κέρδισαν τα πρώτα βραβεία στον διαγωνισμό της ΕΕ σχετικά με την παραποίηση/απομίμηση και την πειρατεία.

Μαθητές από την Ελλάδα, την Ουγγαρία, την Ισπανία, την Τσεχική Δημοκρατία και την Πολωνία διακρίθηκαν σε διαγωνισμό της ΕΕ με θέμα τα προβλήματα που προκαλούν τα προϊόντα που αποτελούν αντικείμενο παραποίησης/απομίμησης και πειρατείας, όπως παιχνίδια, ρούχα ή CD.

Εκατοντάδες μαθητές ηλικίας 10-15 ετών συμμετείχαν στο διαγωνισμό που αφορούσε την κατασκευή λογοτύπων, αφισών, σύντομων βίντεο ή παιχνιδιών γύρω απ' αυτό το θέμα.

Συναγωνιζόμενο σε μια από αυτές τις δύο κατηγορίες, το 1ο Γυμνάσιο Τριανδρίας στην Ελλάδα σχεδίασε τον επίσημο λογότυπο του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου παραποίησης/απομίμησης και πειρατείας DeutschEnglishfrançais , και κέρδισε το πρώτο βραβείο.

Μαθητές του δημοτικού καλλιτεχνικού σχολείου Vörösmarty Mihály στην Ουγγαρία κέρδισαν το πρώτο βραβείο για το καλύτερο βίντεο. Έξι συνολικά σχολεία, στα οποία περιλαμβάνονται και τα 4 σχολεία που επίσης βραβεύτηκαν, προσκλήθηκαν στις Βρυξέλλες για να παραλάβουν τα βραβεία τους σε ειδική εκδήλωση στο Κοινοβούλιο.

Η παραποίηση/απομίμηση και η πειρατεία προϊόντων αποτελούν ένα όλο και μεγαλύτερο πρόβλημα που υπονομεύει τα πρότυπα ασφαλείας και την οικονομία. Στα επικίνδυνα προϊόντα που εντοπίστηκαν τα τελευταία χρόνια περιλαμβάνονται φάρμακα που περιέχουν βλαβερές ουσίες και κινητά τηλέφωνα που εκρήγνυνται.

Το 2008, οι τελωνειακοί υπάλληλοι της ΕΕ κατάσχεσαν 178 εκατομμύρια είδη που αποτελούσαν απομιμήσεις, δηλαδή 50% περισσότερα από πέρσι. Τα μισά περίπου προέρχονταν από την Κίνα.

Τα περισσότερα ήταν CD και DVD και ακολουθούσαν τα τσιγάρα και τα είδη ένδυσης.

Περισσότερα για τον διαγωνισμό "ΓΝΗΣΙΑ ψεύτικα"

 

Επιλέξτε υψηλή αντίθεση Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς Αυξήστε το μέγεθος κατά 200% Στείλτε σε ένα φίλο Εκτύπωση

 

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

Ναι Όχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Χρήσιμοι σύνδεσμοι