Sti

Ægte eller falsk? - 23/06/2010

Forfalskninger © EU

EU-skolekonkurrence om forfalskning og piratkopier: Topplacering til græsk og ungarsk skole.

Elever fra Grækenland, Ungarn, Spanien, Tjekkiet og Polen løb med laurbærrene i en EU-konkurrence om problemerne med kopivarer og forfalskninger af f.eks. legetøj, tøj og cd'er.

Flere hundrede skolebørn i alderen 10-15 år deltog i konkurrencen. De kunne lave logoer, plakater, korte film eller spil for at illustrere problemet.

Triandria, en gymnasieskole i Grækenland, vandt i kategorien for bedste logo/plakat med sit design til Det Europæiske Observationscenter for Varemærkeforfalskning og Piratkopiering DeutschEnglishfrançais .

Elever fra den ungarske skole Vörösmarty Mihály vandt i den anden kategori: bedste video. I alt blev seks skoler - vinderne og de fire, der kom tættest på - inviteret til Bruxelles, hvor de modtog præmierne ved en ceremoni i Parlamentet.

Forfalskning og pirateri er et stigende problem, der underminerer både sikkerhedsstandarderne og økonomien. Blandt de farer, vi er blevet udsat for i de seneste år, er medicin med skadeligt indhold og eksploderende mobiltelefoner.

I 2008 beslaglagde tolderne i EU 178 millioner forfalskninger. Det var 50 % flere end året før. Omkring halvdelen kom fra Kina.

De mest udbredte piratkopier var cd'er og dvd'er. Derefter kom cigaretter og tøj.

Mere om ÆGTE kopi-konkurrencen

 

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links