Навигационна пътека

Оригинал или фалшификат? - 23/06/2010

Различни видове фалшифицирани продукти © ЕС

Гръцко и унгарско училище са победители в конкурса на ЕС, посветен на проблемите с фалшифицирането и пиратството.

Ученици от Гърция, Унгария, Испания, Чехия и Полша грабнаха наградите в конкурс на ЕС за проблемите, свързани с пиратските и фалшивите продукти като играчки, дрехи и компакт дискове.

Стотици деца на възраст между 10 и 15 години участваха в конкурса, който включваше създаването на лого, плакати, кратки филми или игри за илюстриране на проблема.

Първа гимназия от Триандрия, Гърция, спечели в категорията за дизайн на официално лого на Европейската обсерватория за фалшифицирането и пиратството DeutschEnglishfrançais .

Учениците от основно художествено училище "Vörösmarty Mihály" в Унгария получиха първа награда в категорията за най-добър видеоклип. Общо 6 училища (включително 4 подгласници) бяха поканени в Брюксел да получат наградите си на церемония в Европейския парламент.

Фалшифицирането и пиратството се превръщат във все по-голям проблем поради неспазването на стандартите за безопасност и вредите, нанасяни на икономиката. Сред опасните продукти, заловени през последните години, са лекарства, съдържащи вредни вещества, и експлодиращи мобилни телефони.

През 2008 г. митническите служители в ЕС заловиха 178 милиона фалшифицирани продукта, над 50% повече спрямо предишната година. Около половината от тях бяха от Китай.

Най-голям е делът на компакт дисковете и DVD дисковете, следвани от цигарите и облеклата.

Повече за конкурса "ИСТИНСКИ фалшификати"

 

Висококонтрастна версия Нормален размер на шрифта Максимален размер на шрифта Изпратете на приятел Разпечатайте страницата

 

Намерихте ли търсената от вас информация?

Да Не

Какво търсехте?

Имате ли предложения?

Полезни връзки