Cale de navigare

Marcajul european de conformitate - 19/04/2010

Marcajul CE © UE

Comisia Europană lansează o campanie de informare privind marcajul de conformitate CE, creat pentru a facilita libera circulaţie a bunurilor în Europa şi pentru a-i informa pe consumatori.

Produsele cu marcajul CE, indiferent dacă sunt fabricate în Europa sau în afara ei, respectă normele UE în materie de securitate, sănătate şi protecţie a mediului.

Cu toate că acest marcaj există de mai mult de 15 ani, mulţi nu ştiu ce reprezintă simbolul CE, crezând că acesta indică faptul că un produs a fost fabricat în Europa.

Campania de informare vizează întreprinderile, în egală măsură. Marcajul CE a fost creat, pe de o parte, din raţionamente de securitate pentru utilizatori şi, pe de altă parte, pentru a facilita libera circulaţie a bunurilor pe piaţa unică europeană.

Logoul CE este o garanţie a securităţii, un paşaport care le permite produselor să circule liber în Spaţiul Economic European (din care fac parte cele 27 de state membre ale UE, Islanda, Liechtenstein şi Norvegia). Permite reducerea formalităţilor administrative şi a costurilor, garantând totodată un grad ridicat de securitate.

Fabricantul care înscrie simbolul CE pe produsele sale îşi asumă întreaga responsabilitate cu privire la respectarea normelor europene aplicabile.

Acest logo este obligatoriu pentru comercializarea anumitor produse în UE (ex. calculatoare, jucării, aparatură electrică), reprezentând mai mult de 30% din producţia industrială.

 

Detalii despre marcajul CE DeutschEnglishfrançais

Întrebări şi răspunsuri privind marcajul CE English

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile