Kruimelpad

Zo herken je veilige producten - 19/04/2010

Het CE-logo © EU

De Commissie start een voorlichtingscampagne over de CE-markering. Dit overbekende logo is er om de internationale handel makkelijker te maken en de consument te informeren.

Ieder product dat het CE-logo draagt, of het nu in Europa of daarbuiten is gemaakt, voldoet aan de EU-normen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu.

Hoewel het merkteken al meer dan 15 jaar bestaat, weten maar weinigen waar het voor staat, namelijk "conformité européenne". Het betekent dus niet dat het product in Europa is gemaakt, maar dat het aan de Europese normen voldoet.

De nieuwe voorlichtingscampagne is ook gericht op bedrijven. Het merkteken biedt namelijk niet alleen de consument zekerheid, het maakt ook de handel binnen de de EU een stuk makkelijker.

Het CE-logo schept vertrouwen en is daarom het "paspoort" waarmee producten vrij kunnen worden verhandeld binnen de Europese Economische Ruimte (alle EU-landen en Liechtenstein, Noorwegen en IJsland). Dat betekent minder rompslomp en minder kosten, zonder in te leveren op de veiligheid.

De producent die de CE-markering op zijn producten zet, garandeert dat die producten aan de geldende Europese wetgeving beantwoorden.

Bepaalde producten mogen in de EU niet zonder het CE-logo worden verkocht: computers, speelgoed, witgoed en medische apparatuur, alles bij elkaar zo'n 30% van alle industriële goederen.

 

Meer weten over de CE-markering?

Vragen en antwoorden over de CE-markering English

Zwarte achtergrond Normale tekstgrootte Tekstgrootte 200% Stuur naar een vriend Pagina afdrukken

 

Gevonden wat u zocht?

Ja Nee

Wat zocht u?

Heeft u nog opmerkingen?

Nuttige links