Navigointipolku

CE-merkintä tutuksi - 19/04/2010

CE-merkintä © EU

CE-merkintä antaa tietoa kuluttajalle ja sujuvoittaa EU:n sisämarkkinoita.

Tuotteessa tai sen pakkauksessa oleva CE-merkintä osoittaa, että tuote on EU:n terveys-, turvallisuus- ja ympäristövaatimusten mukainen. CE-merkinnällä varustettu tuote voi olla valmistettu missä tahansa päin maailmaa.

CE-merkintä on ollut käytössä jo yli 15 vuotta, mutta se käsitetään usein väärin. Usein sen erheellisesti uskotaan tarkoittavan, että tuote olisi valmistettu Euroopassa. CE-merkintä ei kuitenkaan osoita valmistusmaata vaan ainoastaan sen, että tuote on EU:n vaatimusten mukainen.

Komissio on käynnistänyt tiedotuskampanjan, jonka tavoitteena on tehdä CE-merkintä tutuksi kansalaisille ja yrityksille. CE-merkintä sekä edistää käyttäjäturvallisuutta että helpottaa tuotteiden vapaata liikkumista EU:n sisämarkkinoilla.

CE-merkinnällä varustettu tuote voi liikkua vapaasti Euroopan talousalueella, johon kuuluvat EU-maiden lisäksi Islanti, Liechtenstein ja Norja. Tämä vähentää paperisotaa ja kustannuksia kuitenkaan vaarantamatta kuluttajien turvallisuutta.

Kun tuote on varustettu CE-merkinnällä, sen valmistaja vastaa siitä, että tuote on EU:n lainsäädännön mukainen.

Tietyissä tuoteryhmissä CE-merkintä on pakollinen, jotta tuotteita saa myydä EU:n alueella. Tällaisia tuotteita ovat tietokoneet, lelut, sähkötarvikkeet ja kodinkoneet sekä lääketieteelliset laitteet. Yhteensä näiden tuoteryhmien osuus on 30 prosenttia EU:n teollisuustuotteista.

 

Lisätietoa CE-merkinnästä DeutschEnglishfrançais

CE-merkintä - usein kysyttyä English

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä