Sökväg

Företagsamma filmar - 09/04/2010

Vad är egentligen entreprenörskap? För att få svar på den frågan anordnar EU-kommissionen en videotävling för filmälskare med företagsanda.

Den 9 april avslutas årets videotävling om entreprenörskap. Tävlingsdeltagarna har skickat in korta videoklipp på tre olika teman: ett annat sätt att leva, utmaningar och belöningar samt vägen mot framtiden. De bästa bidragen i varje kategori får dela på drygt 22 000 euro.

Upphovsmännen till de vinnande bidragen bjuds också in till prisutdelningen i Bryssel den 25 maj i samband med den europeiska veckan för små och medelstora företag.

Videoklippen ska inspirera EU-invånarna att starta eget. Idag är det få människor som vågar ta språnget, trots att småföretagare är en förutsättning för ett konkurrenskraftigt och innovativt EU.

Den 14 april presenteras vinnaren av en annan videotävling, "Min bild av Europa". Deltagarnas uppgift var att ge en personlig och positiv bild av Europa på ett konstnärligt, dokumentärt eller humoristiskt sätt. De fick använda sig av kommissionens digitala bibliotek för att skapa en fantasifull video som tilltalar personer i alla åldrar och livssituationer. Prissumman är på 10 000 euro.

Målet med de olika videotävlingarna är att sprida kunskap om EU:s politik och insatser. EU producerar också själv många videoklipp som läggs ut på EUtube, EU:s egen avdelning på Youtube.

Entreprenörskap i Europa 2010 - videotävling

Min bild av Europa - videotävling English

EUtube - EU i ljud och bild DeutschEnglishfrançais

Välj hög kontrast Normal textstorlek Öka textstorlek med 200 procent Tipsa en vän Skriv ut denna sida

 

Hittade du vad du letade efter?

Ja Nej

Vad letade du efter?

Har du några förslag på förbättringar?

Länkar