Navigacijska pot

Podobe evropskega podjetništva - 09/04/2010

Na natečajih Evropske komisije za najboljši videoposnetek o podjetništvu lahko vsakdo ustvari svoj filmski pogled na evropska vprašanja.

Danes se končuje natečaj za najboljši videoposnetek o podjetništvu leta 2010. Udeleženci natečaja so posneli kratke videoposnetke v naslednjih kategorijah: drugačen način življenja; težave in zadovoljstvo; pot naprej. Najboljši posnetki v vsaki kategoriji so bili nagrajeni.

Zmagovalci natečaja bodo prejeli nagrade v skupni višini več kot 22 000 EUR in se udeležili slovesnosti v Bruslju 25. maja v okviru evropskega tedna malih in srednje velikih podjetij.

Evropska komisija bo nagrajene videoposnetke uporabila za spodbudo državljanom EU, naj ustanovijo lastno podjetje. Danes le redki razmišljajo o ustanovitvi svojega podjetja, čeprav so podjetniki temelj konkurenčne in inovativne Evrope.

Zmagovalec drugega natečaja za najboljši videoposnetek, imenovanega "Vizije Evrope", bo znan 14. aprila. Udeleženci tega natečaja morajo na umetniški, dokumentarni, humoristični ali celo domišljijski način predstaviti osebno in pozitivno vizijo Evrope. Pri ustvarjanju videoposnetka, ki naj bi bil zanimiv za Evropejce različne starosti in izobrazbe, so si lahko pomagali s posnetki v avdiovizualni knjižnici Komisije. Zmagovalec bo prejel nagrado v znesku 10 000 EUR.

Evropska komisija želi s temi avdiovizualnimi pobudami ljudem približati ukrepe in politike Evropske unije. Številne videoposnetke objavlja tudi na svojem televizijskem kanalu EU Tube na portalu YouTube.

Evropska nagrada 2010 za najboljši videoposnetek o podjetništvu

Natečaj Vizije Evrope English

EU Tube - V sliki in besedi DeutschEnglishfrançais

Različica z močnim kontrastom Normalna velikost črk Povečaj črke za 200 odstotkov pošlji prijatelju natisni stran

 

Ste našli želene informacije?

Da Ne

Kaj ste iskali?

Ali imate kakšne predloge?

Uporabne povezave