Cale de navigare

Europenii îşi încearcă talentul regizoral! - 09/04/2010

Concursurile de materiale video organizate de către Comisie dau tuturor ocazia de a-şi dovedi creativitatea şi talentul de cineast, pe marginea unor teme cu caracter european.

Ediţia 2010 a concursului de materiale video pe tema antreprenoriatului se încheie astăzi. Participanţii au fost invitaţi să realizeze un scurt videoclip care să pună în valoare spiritul antreprenorial, axându-se pe una din următoarele teme: un nou mod de viaţă, provocări şi satisfacţii, calea către viitor. Premiile vor fi acordate celor mai bune producţii din fiecare categorie.

La această ediţie, valoarea premiilor decernate va fi de peste 22 000 de euro. În plus, câştigătorii vor fi invitaţi la o ceremonie organizată la Bruxelles, la data de 25 mai, în cadrul săptămânii europene a IMM-urilor.

Videoclipurile alese vor fi utilizate în campanii menite să-i încurajeze pe europeni să-şi înfiinţeze propria întreprindere. În contextul economic actual, puţini mai sunt cei care îndrăznesc să viseze la o astfel de aventură! Şi totuşi, antreprenorii sunt cheia pentru dezvoltarea unei Europe competitive şi inovante.

Laureatul unui alt concurs video, organizat de către Comisie sub titlul "Imagini ale Europei", va fi anunţat la data de 14 aprilie. Participanţii au fost invitaţi să prezinte o viziune personală şi pozitivă asupra Europei, dintr-o perspectivă artistică, documentară, umoristică sau cu valoare pur fictivă. Plecând de la clipuri din biblioteca audiovizuală a Comisiei, aceştia urmau să creeze un material video care să se poată adresa oamenilor de toate vârstele şi din orice mediu. Câştigătorul va primi un premiu în valoare de 10 000 de euro.

Toate aceste iniţiative din domeniul audiovizualului au scopul de a face cunoscute politicile şi acţiunile UE. De altfel, instituţiile comunitare publică numeroase materiale video pe EU Tube, canalul propriu lansat pe site-ul YouTube.

Concursul video pe tema spiritului antreprenorial - ediţia 2010

Concursul "Imagini ale Europei" English

EU Tube - Europa în imagini şi sunet DeutschEnglishfrançais

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile