Kruimelpad

Europese filmmakers aan het werk! - 09/04/2010

Dankzij de videoprijsvragen van de Europese Commissie heeft iedereen de kans om zijn creativiteit en filmtalent op Europese vraagstukken los te laten.

Vandaag verstrijkt de inzendingstermijn voor de European Entrepreneurship Video Award 2010, een videoprijsvraag rond het thema ondernemingsgeest. De deelnemers moesten een korte videofilm maken over een van de volgende onderwerpen: een andere levensstijl, uitdaging en bevrediging, een weg naar de toekomst. Er is een prijs voor de beste productie in elke categorie.

Bij deze tweede editie van de wedstrijd bedraagt het prijzengeld ruim 22 000 euro. De prijsuitreiking vindt plaats op 25 mei tijdens de Europese MKB-week in Brussel.

De winnende video's zullen worden gebruikt om Europeanen te stimuleren een eigen bedrijf op te richten. Er zijn namelijk niet veel mensen meer die dit avontuur nog aandurven, terwijl ondernemers heel belangrijk zijn voor het concurrentie- en innovatievermogen van Europa.

De winnaar van "Europa in beelden", een andere videoprijsvraag, zal op 14 april bekend worden gemaakt. De deelnemers moesten een persoonlijke, positieve kijk geven op Europa vanuit een artistiek, documentaristisch, humoristisch of zelfs fictioneel perspectief. De opdracht was in de audiovisuele bibliotheek van de Europese Commissie rond te snuffelen om een originele video te maken die Europeanen van alle leeftijden en achtergronden aanspreekt. Op de winnaar ligt een prijs van 10 000 euro te wachten.

Deze initiatieven in de audiovisuele sfeer moeten het beleid en de activiteiten van de EU onder de aandacht brengen. Overigens publiceert de EU zelf heel wat video's op EU Tube, haar themakanaal op YouTube.

European Entrepreneurship Video Award 2010

Europa in beelden (Picturing Europe) English

EU Tube - Sharing the Sights and Sounds of Europe DeutschEnglishfrançais

Zwarte achtergrond Normale tekstgrootte Tekstgrootte 200% Stuur naar een vriend Pagina afdrukken

 

Gevonden wat u zocht?

Ja Nee

Wat zocht u?

Heeft u nog opmerkingen?

Nuttige links