Navigációs útvonal

Felvétel indul! - 09/04/2010

A Bizottság szervezésében kiírt videofilm-pályázatok során az érdeklődők európai témakörökben élhetik ki kreativitásukat és mutathatják meg tehetségüket.

A mai napon zárul le a vállalkozói tevékenységet népszerűsítő 2010-es videofilm-pályázat leadási határideje. A pályázók feladata olyan kisfilm elkészítése volt, amely az alábbi témakörök egyikéhez kapcsolódóan népszerűsíti a vállalkozószellemet: 1) egy másfajta életmód, 2) kihívások és előnyök, 3) a jövő útja. A Bizottság az egyes kategóriák legjobb videofilmjét díjjal jutalmazza.

Az idei pályázat sorrendben a második. A nyertesek összesen több mint 22 000 euró díjazásban részesülnek, illetve meghívást kapnak a Brüsszelben 2010. május 25-én tartandó díjkiosztásra - a rendezvény aktualitását az azon a napon kezdődő Európai Kis- és Középvállalkozások Hete adja.

A kiválasztott kisfilmekkel az Európai Bizottság arra fogja ösztönözni az európaiakat, hogy hozzák létre saját vállalkozásukat. Jelenleg ugyanis csak kevesen kívánnak belevágni egy ilyen kalandba, pedig a vállalkozók kulcsfontosságú szerepet játszanak a versenyképes és innovatív Európa létrehozásában.

Az "Európa képekben" elnevezésű másik videoklip-pályázatban április 14-én hirdetnek eredményt. A pályázók feladata az volt, hogy művészi, ismeretterjesztő, humoros szemszögből, vagy akár fiktív elemekből állítsanak össze személyes és optimista hangvételű filmet Európáról. A Bizottság digitális könyvtárában fellelhető anyagok felhasználásával olyan ötletgazdag videoklipet kellett készíteniük, amely korra és társadalmi háttérre való tekintet nélkül elnyeri a közönség tetszését. A győztes 10 000 eurós nyereményben részesül.

Ezek az audiovizuális kezdeményezések az EU szakpolitikáit és tevékenységeit hivatottak népszerűsíteni. Ebből a célból az EU már számos kisfilmet tett közzé az EU Tube-on, a You Tube oldalán elérhető tematikus csatornán.

A vállalkozói tevékenységet népszerűsítő legjobb videofilmnek járó 2010. évi európai díj

Európa képekben English

EU Tube - Európa képekben és hangokban DeutschEnglishfrançais

Kontrasztos megjelenítés Normál betűméret Legnagyobb betűméret Küldje el az oldalt ismerősének Oldal nyomtatása

 

Megtalálta-e a keresett információt?

Igen Nem

Milyen információt keresett?

Van-e észrevétele vagy javaslata a honlappal kapcsolatban?

Hasznos linkek