Sti

Europæerne filmer! - 09/04/2010

Kommissionens videokonkurrencer giver alle mulighed for at vise deres kreativitet og talent som filminstruktør. Emnet er europæiske spørgsmål.

I dag slutter den europæiske iværksættervideokonkurrence 2010. Deltagerne fik til opgave at lave et videoklip, der viser, hvad iværksætterånd er. De kunne vælge mellem følgende emner: en anderledes livsstil, udfordringer og tilfredsstillelse, en vej frem. De bedste film i hver kategori bliver præmieret.

Der er 22 000 euro (160 000 kroner) til vinderne af denne anden udgave af konkurrencen. De bliver hyldet ved en præmieoverrækkelse i Bruxelles den 25. maj som led i den europæiske uge for små og mellemstore virksomheder.

De udvalgte videoer skal give folk i EU mod på at starte deres egen virksomhed. I dag er der ikke mange, der giver sig i kast med at starte for sig selv, men det er faktisk iværksættere, der er nøglen til et konkurrencedygtig og nyskabende Europa.

Vinderen af en anden videokonkurrence "Visions d'Europe" bliver bekendtgjort den 14. april. Deltagerne skulle præsentere en personlig og positiv vision af Europa fra en kunstnerisk, dokumentarisk, humoristisk eller måske fuldstændig fiktiv synsvinkel. De blev opfordret til at dykke ned i Kommissionens mediatek og skabe en original video, der kunne interessere folk i Europa uanset alder og baggrund. Vinderen får 10 000 euro (75 000 kroner).

Disse medietiltag skal øge kendskabet til EU's politik og initiativer. EU offentliggør selv masser af videoklip på sin YouTube-temakanal, der hedder EU Tube.

Den europæiske iværksættervideokonkurrence 2010

Konkurrencen "Visions d'Europe" English

EU Tube - Et fællesskab af lyd og billeder DeutschEnglishfrançais

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links