Навигационна пътека

Европейците застават зад камерата - 09/04/2010

Конкурсите за видеоклипове на Европейската комисия дават шанс на всеки да демонстрира своето творчество и кино талант по европейски въпроси.

Днес приключва конкурса за 2010 г. за видеоклип на тема предприемачество. Участниците трябваше да подготвят кратък видеоклип, посветен на предприемаческия дух по следните теми: различен начин на живот; предизвикателства и удовлетворение; път към бъдещето. Най-добрите клипове от всяка категория ще бъдат отличени.

В това второ издание на конкурса победителите ще си поделят повече от 22 000 евро и ще бъдат поканени на церемония по награждаването в Брюксел на 25 май в рамките на Европейската седмица на МСП.

Избраните видеоклипове ще послужат да насърчават европейците да създават свои собствени фирми. Днес малцина са желаещите да се впуснат в подобно начинание, а всъщност предприемачеството е ключът към конкурентоспособна и иновативна Европа.

Лауреатите от "Европа в образи", друг видео конкурс, ще бъдат обявени на 14 април. Участниците трябваше да представят свой личен, положителен образ на Европа по артистичен, документален, исторически или дори функционален начин. За тази цел те бяха приканени да използват материали от аудиовизуалната библиотека на Комисията, за да създадат оригинален видеоматериал, който да предизвика интерес у европейците от всички възрасти и поприща. Победителят ще получи награда от 10 000 евро.

Тези аудиовизуални инициативи имат за цел да популяризират политиките и действията на Съюза, който публикува и множество видеоклипове в EU Tube, тематичния канал на ЕС в YouTube.

Европейска видео награда за предприемачество 2010

Конкурс "Европа в образи" English

EU Tube - Звуци и образи от Европа DeutschEnglishfrançais

Висококонтрастна версия Нормален размер на шрифта Максимален размер на шрифта Изпратете на приятел Разпечатайте страницата

 

Намерихте ли търсената от вас информация?

Да Не

Какво търсехте?

Имате ли предложения?

Полезни връзки