Cale de navigare

Întreprinderi mici, idei măreţe - 06/05/2009

Săptămâna europeană a IMM-urilor are scopul de a sprijini întreprinderile mici şi de a încuraja spiritul antreprenorial.

Aproape 99% din companiile europene sunt întreprinderi mici şi mijlocii (IMM-uri), care au sub 250 de angajaţi. Acestea reprezintă cel mai important ofertant de locuri de muncă - este deci de aşteptat ca IMM-urile să joace un rol crucial în redresarea economiei europene.

Comisia organizează, în perioada 6-14 mai, prima ediţie a Săptămânii europene a IMM-urilor. Aceasta va ocaziona peste 1000 de evenimente, în mai mult de 35 de ţări, având ca scop o mai bună informare a antreprenorilor cu privire la modalităţile de sprijin disponibile. De asemenea, va încuraja înfiinţarea de noi companii.

Se doreşte ca activităţile din cursul Săptămânii să construiască un parteneriat UE - IMM-uri, în cadrul căruia UE să ofere sprijin şi consiliere, iar întreprinderile mici să devină mai competitive şi mai capabile să stimuleze economia. Evenimentele vor permite antreprenorilor să facă schimb de cunoştinţe şi bune practici.

Mai mult decât atât, aceştia vor putea afla mai multe despre Legea privind întreprinderile mici DeutschEnglishfrançais („Small Business Act”), al cărei obiectiv constă în crearea de oportunităţi egale pentru toate întreprinderile mici şi mijlocii din UE, în paralel cu sprijinirea lor prin reducerea birocraţiei.

Principiul „Gândiţi mai întâi la scară mică” îndeamnă factorii de decizie politică să ţină cont de impactul pe care orice nouă reglementare l-ar putea avea asupra micilor întreprinderi, astfel încât să se evite crearea unor poveri juridice şi administrative inutile. Comisia facilitează obţinerea de asistenţă financiară pentru IMM-uri din partea Băncii Europene de Investiţii şi încurajează femeile şi tinerii să-şi înceapă propria afacere.

În ultimii cinci ani, Comisia a redus restricţiile aplicate acordării de ajutor guvernamental, permiţându-le întreprinderilor mici un acces mai uşor la contracte de achiziţii publice. În prezent, Comisia vizează combaterea întârzierii în efectuarea plăţilor, problemă care generează noi întârzieri şi conduce IMM-urile la faliment.

Portalul european pentru IMM-uri

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile