Sti

Automatisk godkendelse af flere statsstøttede projekter - 08/07/2008

Neelie Kroes og hendes forgænger, Mario Monti, på en konference

EU-lande, der vil støtte virksomheder økonomisk, skal ikke længere anmelde det til Kommissionen – hvis støtten øger væksten.

Kommissionen har forenklet EU-reglerne om statsstøtte til programmer, der skaber job og stimulerer den økonomiske aktivitet, specielt projekter for små og mellemstore virksomheder.

Med den nye "generelle gruppefritagelse" behøver mange projekter ikke mere at blive anmeldt til Kommissionen. Før gik Kommissionen denne statsstøtte English efter i sømmene for at sikre, at konkurrencen ikke blev forvredet.

"De nye regler udgør en klar og tydelig ramme, som gør det muligt for medlemslandene at yde støtte for at skabe job, styrke konkurrenceevnen og forbedre miljøet, uden at Kommissionen skal involveres på nogen måde", sagde EU's konkurrencekommissær Neelie Kroes.

Der er næsten tale om en tredobling – til 26 – af de støttekategorier, der nu kan godkendes automatisk. Nye kategorier er f.eks. støtte til miljøbeskyttelse, energibesparende investeringer og innovation. For første gang er også risikovillig kapital og støtte til kvindelige iværksættere fritaget.

De nye regler skal frem for alt gøre det lettere at opnå statsstøtte for små virksomheder, som nu vil kunne få op til 7,5 millioner euro i støtte pr. projekt. Tanken er, at visse former for statsstøtte, der helt klart er i tråd med EU's mål, bør godkendes automatisk.

Kommissionen kontrollerer forslag til statsstøtte for at forhindre protektionistiske tiltag og sikre fair konkurrence – for at skabe en sund økonomi. Men kontrolproceduren kan være både dyr og tidskrævende. EU arbejder derfor på at forenkle reglerne som led i sin strategi for vækst og beskæftigelse DeutschEnglishfrançais .

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links