Navigacijska pot

Novo omrežje za manjša podjetja - 06/02/2008

Logotip omrežja Enterprise Europe Network

Novo evropsko omrežje bo malim in srednje velikim podjetjem svetovalo o politikah, programih in financiranju EU.

Mala in srednje velika podjetja, ki iščejo partnerje v drugih državah EU, potrebujejo nasvet o razvoju inovacije ali želijo pridobiti sredstva EU za raziskave, se lahko zdaj obrnejo na omrežje Enterprise Europe Network English.

Novo omrežje združuje približno 4 000 strokovnjakov s področja in 500 organizacij, med njimi tudi gospodarske zbornice, agencije za regionalni razvoj in univerzitetne tehnološke centre.

„Omrežje spodbuja MSP, zlasti na začetku, da postanejo bolj inovativna in okrepijo svoje tehnološke zmogljivosti,“ je povedal komisar za industrijo in podjetništvo DeutschEnglishfrançaispolsky Günter Verheugen.

Omrežje ne vključuje zgolj držav članic EU, ampak tudi Turčijo, Makedonijo, Norveško, Islandijo, Armenijo, Izrael in Švico. Manj kot eno od desetih manjših podjetij pogleda čez meje svoje države, čeprav je veliko nacionalnih meja že odpravljenih, zato želi omrežje spodbuditi čezmejno sodelovanje.

Manjša podjetja težje spremljanjo spremembe predpisov in politik EU, zato bo novo omrežje vir informacij in nasvetov o novih priložnostih in morebitnih posledicah. Prav tako namerava ozaveščati o različnih virih sredstev EU, kot so regionalna in socialna pomoč ali sredstva za raziskave in okolje. Po drugi strani pa bo omrežje Komisijo obveščalo o tem, ali politike in pobude EU resnično ustrezajo potrebam podjetij ter ne ovirajo konkurenčnosti in inovativnega potenciala.

Različica z močnim kontrastom Normalna velikost črk Povečaj črke za 200 odstotkov pošlji prijatelju natisni stran

 

Ste našli želene informacije?

Da Ne

Kaj ste iskali?

Ali imate kakšne predloge?

Uporabne povezave