Kruimelpad

Enterprise Europe Network gaat van start - 06/02/2008

Logo van Enterprise Europe Network

Een nieuw netwerk geeft kleine ondernemingen steun en advies over EU‑beleid, ‑programma's en –subsidies

Kleine ondernemingen weten soms niet hoe ze de samenwerking met een bedrijf in een ander EU-land moeten aanpakken, hoe ze een innovatief idee kunnen ontwikkelen of een EU-subsidie voor onderzoek moeten aanvragen. Het Enterprise Europe Network English kan daaarbij helpen.

Bij dat nieuwe netwerk zijn zowat 500 organisaties (waaronder kamers van koophandel, regionale ontwikkelingsagentschappen en universitaire technologische centra) en 4000 ervaren deskundigen aangesloten.

"Het netwerk helpt het MKB, vooral kleine beginnende ondernemingen, innovatiever te worden en meer op technologie in te zetten", verklaarde Günter Verheugen, EU-commissaris voor ondernemingen en industrie.

Enterprise Europe Network is zelfs actief buiten de EU, namelijk in Turkije, de voormalige Joegoslavische republiek Macedonië, Noorwegen, IJsland, Armenië, Israël en Zwitserland. Ondanks de opening van de binnengrenzen waagt maar een op de tien kleine ondernemingen zich buiten het eigen land. Het netwerk wil daar verandering in brengen.

Het nieuwe netwerk wil kleine ondernemingen op de hoogte houden  van veranderingen in de Europese regelgeving en advies verstrekken over kansen en risico's. Het zal ondernemers ook wijzen op subsidiemogelijkheden (regional ontwikkeling, sociaal beleid, onderzoek, milieubescherming) en de EU laten weten of haar beleid wel aansluit bij de behoeften van ondernemingen en of het concurrentie en innovatie niet in de weg staat.

Zwarte achtergrond Normale tekstgrootte Tekstgrootte 200% Stuur naar een vriend Pagina afdrukken

 

Gevonden wat u zocht?

Ja Nee

Wat zocht u?

Heeft u nog opmerkingen?

Nuttige links