Navigációs útvonal

Megkezdi munkáját az Enterprise Europe Network elnevezésű hálózat - 06/02/2008

Az Enterprise Europe Network elnevezésű hálózat logója

Az Európai Unió új hálózatot hozott létre, mely segítséget és tanácsokat nyújt az európai kisvállalkozások számára az uniós szakpolitikákkal, programokkal és finanszírozással kapcsolatban.

Az Enterprise Europe Network (EEN) English hálózat mindazoknak a kisvállalkozóknak segítséget biztosít, akik üzlettársakat keresnek más uniós tagországokban, innovatív ötleteik megvalósításához szaktanácsra tartanak igényt, vagy éppen azt szeretnék megtudni, hogyan juthatnak európai kutatási támogatáshoz.

Az EEN keretében hozzávetőleg 500 szervezet – köztük kereskedelmi kamarák, regionális fejlesztési ügynökségek és egyetemi technológiai központok –, valamint 4000 tapasztalt szakember dolgozik majd együtt.

„A hálózat a kis- és középvállalkozások számára biztosít támogatást – különösen az indulásukat követő kezdeti szakaszban – annak érdekében, hogy fejleszteni tudják innovációs tevékenységüket és technológiai képességeiket” – jelentette ki az európai vállalkozás- és iparpolitika DeutschEnglishfrançaispolsky irányításáért felelős biztos, Günter Verheugen.

Az Enterprise Europe kezdeményezés túlmutat az Európai Unió határain: a hálózat az uniós tagországokon kívül jelen van Törökországban, Macedónia Volt Jugoszláv Köztársaságban, Norvégiában, Izlandon, Örményországban, Izraelben és Svájcban is. Noha az integráció felszámolta a nemzeti korlátokat, kevesebb mint 10% azoknak a kisvállalkozóknak az aránya, akik „új vizekre merészkednek”. Az EEN éppen ezért a határokon átívelő együttműködést kívánja ösztönözni.

A kisvállalkozók számára nem könnyű feladat, hogy az uniós szabályok és szakpolitikák alakulását nyomon kövessék. Az új hálózat munkatársai ezért tájékoztatással és tanácsokkal látják majd el őket azzal kapcsolatban, milyen üzleti lehetőségekkel és esetleges következményekkel számolhatnak az egyes országok területén. Arra a számtalan különböző uniós forrásszerzési lehetőségre is felhívják majd a figyelmüket, melyek révén regionális, szociális, kutatási és környezetvédelmi támogatásban részesülhetnek. Végezetül pedig a hálózat visszajelzést ad az Európai Bizottság részére azt illetően, hogy az uniós szakpolitikák és kezdeményezések megfelelnek-e a vállalatok igényeinek, illetve nem korlátozzák-e a vállalkozások versenyképességét és innovációs teljesítményét.

Kontrasztos megjelenítés Normál betűméret Legnagyobb betűméret Küldje el az oldalt ismerősének Oldal nyomtatása

 

Megtalálta-e a keresett információt?

Igen Nem

Milyen információt keresett?

Van-e észrevétele vagy javaslata a honlappal kapcsolatban?

Hasznos linkek