Навигационна пътека

„Enterprise Europe Network“ ще подпомага предприятия - 06/02/2008

Лого на „Enterprise Europe Network “

Нова мрежа ще подпомага и консултира малките предприятия за политиките, програмите и финансирането по линия на ЕС

Малки предприятия, търсещи партньори в друга страна от ЕС, нуждаещи се от съвет как да развият иновативна идея или как да кандидатстват за финансиране на изследвания, могат да получат помощ от новата мрежа „Enterprise Europe Network English “.

Тя обединява около 500 организации, включително търговски камари, регионални агенции за развитие и университетски технологични центрове, както и 4000 опитни професионалисти.

„Мрежата оказва подкрепа, за да стимулира малките и средни предприятия, особено в началото на тяхното развитие, да са по-иновативни и да засилят технологичния си капацитет “, обясни комисарят по предприятията и промишлеността DeutschEnglishfrançaispolsky Ферхойген.

„Enterprise Europe Network“ обхваща и страни извън ЕС – Турция, Бивша югославска република Македония, Норвегия, Исландия, Армения, Израел и Швейцария. По-малко от едно на всеки десет малки предприятия се осмелява да навлезе на пазара на друга страна (въпреки че националните бариери са премахнати) и затова мрежата се стреми да насърчи трансграничното сътрудничество.

Тъй като за малките фирми може да е трудно да са в крак с промените в правилата и политиката на ЕС, мрежата ще служи като източник на информация и съвети за възможностите и потенциалните последствия от тези промени. Тя също така ще повишава информираността за многото различни източници на финансиране от ЕС – регионални, социални, за изследвания и за околна среда - и ще осведомява Комисията доколко политиките и инициативите на Съюза отговарят на нуждите на компаниите и дали не понижават конкурентоспособността и иновативния им потенциал.

Висококонтрастна версия Нормален размер на шрифта Максимален размер на шрифта Изпратете на приятел Разпечатайте страницата

 

Намерихте ли търсената от вас информация?

Да Не

Какво търсехте?

Имате ли предложения?

Полезни връзки