Cale de navigare

Se reduce povara administrativă - primele semne - 30/01/2008

Vraf de dosare pe un birou

Potrivit raportului intermediar, primele rezultate vizibile ale eforturilor depuse de UE pentru a reduce povara administrativă se fac simţite atât în rândul cetăţenilor europeni, cât şi al întreprinderilor.

UE începe să culeagă roadele eforturilor sale de a simplifica legislaţia English: cu 5 000 de pagini de legislaţie comunitară mai puţin (aproximativ 300 de acte juridice), din octombrie 2007 şi până în prezent. Întreprinderile estimează că valoarea economiilor realizate a fost de 500 de milioane de euro în 2007 şi se aşteaptă ca alte 800 de milioane să fie economisite în viitorul apropiat.

În faţa unei situaţii în care 40 de acte legislative comunitare reprezintă peste 80% din povara administrativă a Uniunii Europene, Comisia Europeană doreşte o schimbare. În ianuarie 2007, Comisia şi-a propus obiectivul de a reduce povara administrativă din mediul antreprenorial English cu 25% până în 2012.

Unele măsuri sunt revizuite pentru a facilita aplicarea normelor UE, fără a pune în pericol scopul legislaţiei sau fără a reduce gradul de protecţie pe care aceasta îl oferă. De exemplu:

  • serviciile de plată DeutschEnglishfrançais sunt simplificate astfel încât cetăţenii europeni să poată efectua plăţi oriunde în UE, la fel de uşor şi beneficiind de aceeaşi siguranţă ca în ţara lor de origine -  pentru economia UE, aceasta ar însemna o reducere cu 28 de miliarde de euro pe an a costurilor suportate;
  • un cod vamal modernizat DeutschEnglishfrançais ar însemna mai puţine formalităţi administrative şi mai multă convergenţă între sistemele informatice ale celor 27 de administraţii vamale ale UE, încurajând în acelaşi timp comerţul internaţional;
  • o revizuire fără precedent a legislaţiei din domeniul asigurărilor DeutschEnglishfrançaisva avea drept efect înlocuirea unui număr de 14 acte legislative cu unul singur, asigurând o protecţie uniformă titularilor de poliţe de asigurare din toată Uniunea Europeană;
  • o „lege pentru Europa privind întreprinderile mici”, care urmează să fie lansată în această vară, va simplifica regulile în acest domeniu.

În eforturile sale de reducere a poverii administrative, Comisia Europeană este asistată de un grup de monitorizare independent. De asemenea, a fost creat un site internet special pentru a primi sugestii în acest sens de la întreprinderile şi cetăţenii Europei.

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile