Kruimelpad

Nieuwe campagne laat zien hoe belangrijk landbouw is - 21/10/2013

Een gele maaidorser op een veld

Europese landbouwproducten zijn overal om ons heen, van het voedsel dat we eten tot de kleren die we dragen. Een nieuwe EU-campagne wijst ons op het belang van landbouw voor ons dagelijks leven.

In de EU werken 12 miljoen mensen voltijds in de landbouw. Nog eens 36 miljoen hebben een baan die rechtstreeks met de landbouw te maken heeft. Maar in de steden raakt de bevolking steeds meer vervreemd van de landbouw en het leven op het land. Daarom begint de EU met een campagne "Samen zorgen voor onze roots" over het belang van landbouw en het EU-landbouwbeleid.

Niet alleen voeding

De campagne maakt duidelijk wat we te danken hebben aan de Europese landbouw: Franse kaas op tafel, Italiaanse wol in onze trui, Nederlandse tulpen in de vaas, en ga zo maar door. Daarnaast wordt ook aandacht besteed aan het belang van de landbouw op andere gebieden, zoals de economische groei in plattelandsgebieden en de bescherming van milieu en landschappen.

Op de website van de campagne Samen zorgen voor onze roots vindt u informatie over het EU-landbouwbeleid en voorlichtingsmateriaal voor boeren en leerkrachten die willen uitleggen wat landbouw inhoudt en hoe de EU helpt. Er komen ook allerlei interactieve evenementen waar u meer te weten kunt komen over Europese landbouw.

Waarom hebben we het juist nu over het landbouwbeleid?

De campagne komt er na een akkoord in juli om het EU-landbouwbeleid vanaf 2014 te hervormen. Dat beleid zorgt ervoor dat boeren een goed inkomen hebben en de consumenten altijd goede voeding voor redelijke prijzen kunnen krijgen.

De wijzigingen van het beleid moeten ervoor zorgen dat de subsidies eerlijker verdeeld worden. Er wordt ook extra geld uitgetrokken om een nieuwe generatie jonge boeren te helpen en de landbouw milieuvriendelijker te maken.

Samen zorgen voor onze roots

Landbouw rechtvaardiger en groener maken

Zwarte achtergrond Normale tekstgrootte Tekstgrootte 200% Stuur naar een vriend Pagina afdrukken

 

Gevonden wat u zocht?

Ja Nee

Wat zocht u?

Heeft u nog opmerkingen?

Nuttige links