Navigointipolku

Pidetään huolta juuristamme -kampanja käynnistyi - 21/10/2013

Keltainen leikkuupuimuri sadonkorjuussa

Maanviljelijöiden moninaiset tuotteet ovat vahvasti läsnä meidän kaikkien arjessa. EU:n uusi tiedotuskampanja kertoo kansalaisille maatalouden merkityksestä yhteiskunnassamme.

EU:ssa on yli 12 miljoonaa kokopäivätoimista maanviljelijää ja noin 36 miljoonaa muuta työntekijää, joiden työpaikka on suoraan riippuvainen maataloudesta. Silti tutkimukset ovat osoittaneet, että suuri osa kaupunkilaisista tuntee itsensä vieraantuneeksi maaseudusta ja maataloudesta. Tilanteen parantamiseksi Euroopan komissio on käynnistänyt tiedotuskampanjan, jonka tunnuksena on "Pidetään huolta juuristamme". Sen avulla tuodaan esiin maatalouden merkitystä ja EU:n maatalouspolitiikan roolia ihmisten arjessa.

Paljon muutakin kuin elintarvikkeita

EU-kampanjalla halutaan korostaa sitä, kuinka monessa maatalous on mukana. Nautimme ranskalaisia viinejä, käytämme irlantilaisia villapaitoja, ostamme hollantilaisia tulppaaneja... Eurooppalaisten viljelijöiden työpanos näkyy kaikkialla. Tuotteiden lisäksi kampanjassa tuodaan esiin myös maatalouden muita hyötyjä. Se esimerkiksi ylläpitää elinvoimaa ja talouskasvua maaseudulla sekä edistää ympäristön ja luonnonmaisemien suojelua.

Pidetään huolta juuristamme -kampanjasivustolla DeutschEnglishespañolfrançaisitalianoNederlandspolskilietuvių kalbaromânăkerrotaan EU:n maatalouspolitiikan toiminnasta ja tavoitteista. Tarjolla on myös tiedotusmateriaalia, jossa kuvataan viljelijän työtä ja EU:n roolia maatalouden saralla. Kampanjan yhteydessä järjestetään myös monenlaisia yleisötilaisuuksia.

Maatalouspolitiikka uudistuu

Uusi tiedotuskampanja liittyy heinäkuussa 2013 tehtyyn päätökseen, jonka mukaan EU:n maatalouspolitiikkaa uudistetaan vuodesta 2014 alkaen. Yhteisen maatalouspolitiikan tavoitteena on varmistaa, että viljelijäväestö saa kohtuullisen toimeentulon ja EU-maiden asukkaille on tarjolla kohtuuhintaisia elintarvikkeita.

Politiikan muutoksilla pyritään siihen, että tukivarat jakautuvat tasapuolisemmin eri EU-maiden kesken. Lisäksi tukea aletaan suunnata erityisesti nuorille viljelijöille ja maatalouden ympäristötoimiin.

Pidetään huolta juuristamme DeutschEnglishespañolfrançaisitalianoNederlandspolskilietuvių kalbaromână

Vihreämpää viljelyä ja tasapuolisempaa rahoitusta

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä