Διαδρομή πλοήγησης

Νέα ενημερωτική εκστρατεία για τη σημασία της γεωργίας στην καθημερινή μας ζωή - 21/10/2013

Θεριστική μηχανή σε χωράφι

Όπου κι αν κοιτάξουμε γύρω μας αντικρίζουμε προϊόντα που έχουν παραχθεί με τον μόχθο των αγροτών: από τα τρόφιμα που βάζουμε στο τραπέζι μέχρι τα ρούχα που φοράμε. Η ΕΕ ξεκίνησε νέα ενημερωτική εκστρατεία με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες γύρω από τη σημασία της γεωργίας για την καθημερινή μας ζωή.

Σήμερα πάνω από 12 εκατ. άτομα εργάζονται στην ΕΕ αποκλειστικά στον τομέα της γεωργίας, ενώ άλλες 36 εκατ. θέσεις εργασίας συνδέονται άμεσα με την ευρωπαϊκή γεωργία. Ωστόσο, μελέτες δείχνουν ότι οι κάτοικοι των αστικών κέντρων της Ευρώπης νιώθουν όλο και πιο αποκομμένοι από την ύπαιθρο και τη γεωργία. Για να αντιστρέψει την τάση αυτή, η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκίνησε την εκστρατεία "Προστατεύουμε τις ρίζες μας", προκειμένου να προβάλει τη σημασία της γεωργίας και να ενημερώσει τους πολίτες για τη συμβολή της ευρωπαϊκής γεωργικής πολιτικής στη στήριξη των γεωργών.

Όχι μόνον τρόφιμα

Η εκστρατεία επικεντρώνεται στη μεγάλη ποικιλία των προϊόντων που απολαμβάνουμε χάρη στην ευρωπαϊκή γεωργία. Από το τυρί που έχουμε στο ψυγείο μας και το μαλλί με το οποίο φτιάχνονται τα πουλόβερ μας, μέχρι τα λουλούδια που προσφέρουμε, ο μόχθος των Ευρωπαίων αγροτών είναι διάχυτος γύρω μας. Εκτός όμως από την προβολή των γεωργικών προϊόντων, η εκστρατεία θα αναδείξει και άλλα οφέλη που μας προσφέρει η γεωργία, όπως την ανάπτυξη των κοινοτήτων της υπαίθρου και την προστασία του περιβάλλοντος και του φυσικού τοπίου της Ευρώπης.

Ο ιστότοπος της εκστρατείας "Προστατεύουμε τις ρίζες μας" DeutschEnglishespañolfrançaisitalianoNederlandspolskilietuvių kalbaromânăδίνει λεπτομερείς πληροφορίες για τη γεωργική πολιτική της ΕΕ και περιλαμβάνει ειδικά σχεδιασμένο υλικό για αγρότες και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θα ήθελαν να εξηγήσουν τι ακριβώς είναι η γεωργία και πώς βοηθά τον κλάδο η ΕΕ. Θα πραγματοποιηθούν επίσης διάφορες εκδηλώσεις όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να ενημερώνονται με διαδραστικό τρόπο για την ευρωπαϊκή γεωργία.

Γιατί εστιάζουμε στη γεωργική πολιτική;

Η ενημερωτική αυτή εκστρατεία είναι απόρροια της συμφωνίας που επετεύχθη τον Ιούλιο για αλλαγές στην ευρωπαϊκή γεωργική πολιτική από το 2014. Η Κοινή Γεωργική Πολιτική, ή αλλιώς ΚΓΠ, έχει σχεδιαστεί με τρόπο ώστε οι αγρότες να έχουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα και οι Ευρωπαίοι επαρκή τρόφιμα σε εύλογες τιμές.

Οι αλλαγές στην ΚΓΠ σχεδιάστηκαν με στόχο να εξασφαλιστούν δικαιότεροι όροι στη γεωργία, κατανέμοντας τα κονδύλια πιο ισομερώς σε όλη την ΕΕ. Προβλέπεται επίσης νέα χρηματοδότηση για να βοηθηθεί η νέα γενιά των αγροτών και να γίνει η γεωργία πιο φιλοπεριβαλλοντική.

Προστατεύουμε τις ρίζες μας DeutschEnglishespañolfrançaisitalianoNederlandspolskilietuvių kalbaromână

Για μια πιο δίκαιη και πράσινη γεωργία

Επιλέξτε υψηλή αντίθεση Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς Αυξήστε το μέγεθος κατά 200% Στείλτε σε ένα φίλο Εκτύπωση

 

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

Ναι Όχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Χρήσιμοι σύνδεσμοι