Sti

Fremstød for landbrugsprodukter fra EU - hit med idéerne! - 15/07/2011

Hvede med himmel i baggrunden © iStock/Dimitrije Tanaskovic

EU's landmænd leverer produkter af højeste kvalitet, men bedre markedsføring kan give større synlighed - og omsætning - både ude og hjemme.

EU's landmænd står bag noget af verdens bedste mad - det er resultatet af deres ekspertise, traditioner, nyskabelser og høje produktionsstandard.

Men forbrugere både inden og uden for EU er ikke altid klar over, hvor meget arbejde der ligger til grund for kvalitetsmad - korn, grøntsager, frugt, kød, mælkeprodukter, olier og andre traditionelle produkter fra landet.

Landbruget i EU skal f.eks. opfylde højere krav end konkurrenterne - både med hensyn til fødevaresikkerheden, miljøet og dyrevelfærden. Det er nogle af de kendetegn, der kan få landbrugsprodukter til at falde i øjnene på lokale markeder og supermarkeder.

Kommissionen er overbevist om, at EU kan sælge sine landbrugsprodukter bedre og dermed få flere til at "købe europæisk".

Enklere regler og et bedre samarbejde blandt EU-landene vil hjælpe alle i branchen med at markedsføre landbrugsprodukterne mere og søge nye markeder.

Det er også til gavn for:

  • landmændene, som får et udbytte, der afspejler deres produkters kvalitet - når der sættes fokus på de høje standarder, bliver forbrugerne mere villige til at betale en højere pris
  • forbrugerne, som kan foretage velbegrundede valg, når de køber mad - f.eks. gennem bedre markedsføring af EU's kvalitetsmærkningssystem DeutschEnglishfrançais , dyrevelfærd og miljøstandarder
  • købere af landbrugsprodukter (bl.a. fødevarebranchen og detailhandelen), som får bedre indsigt i den brede produktvifte, de har adgang til

Før Kommissionen fremsætter forslag, vil Kommissionen gerne høre fra landbruget, detailhandelen, eksportfagene, forbrugerne og andre. Deres synspunkter vil indgå i planerne om revision af de nuværende markedsføringsregler.

Et debatoplæg giver baggrundsoplysninger og viser, hvor markedsføringen kan forbedres. Høringen DeutschEnglishfrançais varer indtil den 30. september 2011.

Mellem 2006 og 2010 har EU tildelt omkring 259 millioner euro (næsten 2 milliarder kroner) til samfinansiering af 190 markedsføringsprogrammer som led i den fælles landbrugspolitik.

Vær med til at udforme EU's politik om markedsføring af landbrugsprodukter DeutschEnglishfrançais

Mere om programmer for markedsføring af landbrugsprodukter fra EU DeutschEnglishfrançais

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links