Kruimelpad

Meer fruit, minder vet - 08/12/2009

Campagnelogo met een striptekening van een glas melk, een tomaat en een appel ©EC

EU-campagne voor gezond eten probeert vooral kinderen te bereiken.

Drie promotieteams reizen dit najaar door zeven EU-landen om in totaal 17.000 mensen te wijzen op het belang van gezond eten en de voordelen van fruit, groente en zuivel. Wat nog belangrijker is: de gemiddelde leeftijd van het publiek ligt tussen de 8 en 12 jaar.

Overgewicht bij kinderen is een groeiend probleem in Europa. De EU schat dat 22 miljoen kinderen te dik zijn. 5 miljoen van hen zijn zwaarlijvig, een aantal dat elk jaar met 400.000 toeneemt.

"Als we om ons heen kijken naar het aantal kinderen met overgewicht, beseffen we dat we meteen in actie moeten komen," zei Mariann Fischer Boel bij de start van de roadshows in september.

Acht weken lang toeren "de Smaakmakers" door België, Frankrijk, Groot-Brittannië, Ierland, Estland, Litouwen en Polen. Ze doen in totaal 173 scholen aan.

Met spelletjes en quizzen proberen zij in het kader van een EU-campagne jongeren te bewegen gezonder te gaan eten.

De campagne is een aanvulling op de eveneens op kinderen gerichte melk- en fruitregelingen . Zo is er een website over gezond eten gemaakt, waar kinderen op zoek konden gaan naar een schat en zo een prijs konden winnen.

Op de website staan ook materiaal voor leerkrachten en tips voor ouders, bijvoorbeeld voor kinderen die nooit iets nieuws willen proeven. Een van die tips is kinderen meer betrekken bij het bedenken en klaarmaken van de maaltijd.

 

Naar de "Smaakmakers"-campagne

Zwarte achtergrond Normale tekstgrootte Tekstgrootte 200% Stuur naar een vriend Pagina afdrukken

 

Gevonden wat u zocht?

Ja Nee

Wat zocht u?

Heeft u nog opmerkingen?

Nuttige links