Navigointipolku

Terveellisiä herkkuja lapsille - 08/12/2009

Kampanjan logo, jossa ovat sarjakuvahahmoina maito, tomaatti ja omena ©EC

Syö terveesti -kampanjalla halutaan parantaa lasten ja nuorten ruokailutottumuksia.

EU on tänä syksynä kampanjoinut lasten ja nuorten terveellisten ruokailutottumusten puolesta. Kampanjaan kuului seitsemään maahan suuntautunut kiertue, jonka kautta viesti terveellisemmästä ravinnosta saavutti yhteensä 17 000 kuulijaa. Useimmat kuulijoista olivat 8–12-vuotiaita lapsia.

Lasten lihavuus on yhä suurempi ongelma EU:ssa, jossa ylipainoisia lapsia arvioidaan olevan noin 22 miljoonaa. Heistä liikalihavia on viisi miljoonaa, ja määrä lisääntyy noin 400 000:lla joka vuosi.

”Kun katselee ympärilleen, kuinka suuri osa lapsista on ylipainoisia, on selvää, että nyt on aika toimia”, totesi maatalouskomissaari Mariann Fischer Boel, kun kiertue lähti liikkeelle syyskuussa.

Parin kuukauden aikana kiertue kävi Belgiassa, Ranskassa, Isossa-Britanniassa, Irlannissa, Virossa, Liettuassa jaPuolassa kaikkiaan 173 koulussa.

Tietoa terveellisestä ravinnosta jaettiin myös pelien ja tietovisojen avulla.

Syö terveesti -kampanja täydentää EU:n kouluhedelmä- ja koulumaitokampanjoita , joilla pyritään lisäämään hedelmien ja maidon kulutusta kouluissa. Kampanjaan kuuluu myös verkkosivusto, jossa on lapsille suunnattua aineistoa terveellisestä ravinnosta. Sivustolla seikkailee "Maukas porukka", joka muodostuu hedelmiä ja vihanneksia muistuttavista sarjakuvahahmoista.

Sivustolla on myös oppimateriaalia kouluja varten sekä neuvoja vanhemille, miten esimerkiksi saada lapsi maistamaan uusia ruokalajeja. Vinkkinä on, että lapsi kannattaa ottaa mukaan aterian suunnitteluun ja valmistukseen.

 

Syö terveesti -kampanjan Maukas porukka -verkkosivusto

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä