Διαδρομή πλοήγησης

Φρούτα αντί για λίπη - 08/12/2009

Ο λογότυπος της εκστρατείας με εικόνες από κινούμενα σχέδια ©EC

Η εκστρατεία της ΕΕ για την υγιεινή διατροφή φτάνει κοντά στα παιδιά.

Τρεις ενημερωτικές περιοδείες για τα οφέλη της υγιεινής διατροφής πραγματοποιήθηκαν αυτό το φθινόπωρο σε επτά χώρες της ΕΕ. Συνολικά, 17.000 άτομα έμαθαν για τη σημασία που έχουν τα φρούτα, τα λαχανικά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα στη διατροφή μας. Οι περισσότεροι ακροατές ήταν κατά μέσο όρο 8-12 ετών.

Ο αριθμός των υπέρβαρων παιδιών αυξάνεται όλο και περισσότερο στην Ευρώπη. Είκοσι δύο εκατομμύρια παιδιά είναι υπέρβαρα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΕ. Πέντε εκατομμύρια από αυτά είναι παχύσαρκα, ενώ διαπιστώθηκε ότι ο αριθμός αυτός αυξάνεται κατά 400.000 κάθε χρόνο.

"Βλέποντας γύρω μας τον αριθμό των υπέρβαρων παιδιών να αυξάνεται, γίνεται φανερό ότι πρέπει να αναλάβουμε δράση τώρα", ανέφερε η Επίτροπος Μαριάν Φίσερ Μπόελ κατά την έναρξη των περιοδειών τον Σεπτέμβριο.

Μέσα σε διάστημα οκτώ εβδομάδων, η "Παρέα της Γεύσης" περιόδευσε στο Βέλγιο, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, την Εσθονία, τη Λιθουανία και την Πολωνία και επισκέφθηκε συνολικά 173 σχολεία.

Οι περιοδείες αυτές, που περιελάμβαναν παιχνίδια και κουΐζ, εντάσσονται σε μια ευρύτερη ενημερωτική εκστρατεία της ΕΕ για τη διάδοση υγιεινών διατροφικών συνηθειών στους νέους.

Αυτή η εκστρατεία έρχεται να συμπληρώσει τα προγράμματα της ΕΕ για την προώθηση της κατανάλωσης φρούτων και γαλακτοκομικών προϊόντων στα σχολεία, τα οποία απευθύνονται επίσης σε παιδιά. Η εκστρατεία περιλαμβάνει και έναν δικτυακό τόπο για την υγιεινή διατροφή, όπου τα παιδιά έλαβαν μέρος σε κυνήγι θησαυρού και κέρδισαν βραβεία.

Σε αυτόν τον δικτυακό τόπο υπάρχουν επίσης διδακτικό υλικό και συμβουλές προς τους γονείς, π.χ. για το τι πρέπει να κάνουν εάν τα παιδιά τους δεν θέλουν να δοκιμάζουν νέα φαγητά. Μια συμβουλή είναι να ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να συμμετέχουν στον προγραμματισμό και την προετοιμασία των γευμάτων.

 

Δείτε την εκστρατεία "Η παρέα της γεύσης"

Επιλέξτε υψηλή αντίθεση Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς Αυξήστε το μέγεθος κατά 200% Στείλτε σε ένα φίλο Εκτύπωση

 

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

Ναι Όχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Χρήσιμοι σύνδεσμοι