Sti

Frugt frem for fedt - 08/12/2009

Kampagnens logo med et glas mælk, en tomat og et æble som tegneseriefigurer ©EC

EU's kampagne for sunde kostvaner stiller skarpt på børn.

Tre kampagnebusser har i løbet af efteråret lagt vejen forbi syv EU-lande med en vandreudstilling om kostens betydning og informeret om, hvorfor det er sundt med frugt, grønt og mejeriprodukter. Udstillingen havde 17 000 besøgende. Gennemsnitsalderen lå for det meste på 8-12 år.

Overvægtige børn er et stigende problem i Europa. EU anslår, at 22 millioner børn er overvægtige. Heraf er 5 millioner decideret fede – og tallet stiger med 400 000 hvert år.

"Når vi kigger os omkring og ser, hvor mange overvægtige børn der er, er det tydeligt, at vi må sætte ind nu", sagde EU's landbrugskommissær, Mariann Fischer Boel, da busserne blev sendt af sted i september.

Kampagnebusserne – med tilnavnet Smagsbanden – gjorde holdt på 173 skoler på deres otte uger lange rejse gennem Belgien, Frankrig, Storbritannien, Irland, Estland, Litauen og Polen.

Udstillingen, der var bygget op som et show med spil og quizzer, var et led i en EU-kampagne, der skal skabe sunde kostvaner hos børn.

Kampagnen er et supplement til EU's skoleordning med frugt og mælk , som også er rettet mod børn. Den byder bl.a. på et websted om sund kost, hvor børn har kunnet gå på skattejagt og vinde præmier.

På webstedet finder du undervisningsmateriale og gode råd for forældre, f.eks. hvordan man takler børn, der er kræsne og aldrig vil prøve ny mad. Lad dem være med til at planlægge og tilberede de daglige måltider.

 

Gå til webstedet Smagsbanden

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links