Навигационна пътека

Логото на кампанията с рисувани изображения на мляко, домат и ябълка ©EC

Кампанията на ЕС за здравословно хранене е насочена към децата.

Три пътуващи изложения, посветени на ползите от здравословното хранене, обиколиха няколко страни от ЕС тази есен, като представиха предимствата на плодовете, зеленчуците и млечните продукти пред общо 17 000 души. Още по-важно е, че средната възраст на по-голямата част от аудиторията бе между 8 и 12 г.

Децата с наднормено тегло са все по-голям проблем в Европа. Според ЕС 22 млн. деца са с наднормено тегло. 5 млн. от тях страдат от затлъстяване, като броят им се увеличава с 400 000 годишно.

„Когато се огледаме и видим колко много са децата с наднормено тегло, става ясно, че трябва да действаме веднага“, заяви в началото на изложенията през септември комисарят по селско стопанство Мариан Фишер Боел.

За осем седмици пътуващото шоу „Вкусната дружина“ обиколи Белгия, Франция, Обединеното кралство, Естония, Литва и Полша, като спря в общо 173 училища.

Шоуто, включващо игри и викторини, е част от кампанията на ЕС за насърчаване на навиците за здравословно хранене сред младите хора.

Кампанията е допълнение към схемите на ЕС за предлагане на плодове и мляко в училищата, които също са насочени към децата. Тя има и собствен уебсайт за здравословно хранене, на който децата се състезаваха в търсенето на съкровище и спечелиха награди.

Сайтът предлага и образователни материали и съвети за родители, като например какво да направят, ако децата им не искат да опитват нови храни. Полезен съвет: опитайте се да включите децата в планирането и приготвянето на ястията.

 

Запознайте се с кампанията „Вкусната дружина“

Висококонтрастна версия Нормален размер на шрифта Максимален размер на шрифта Изпратете на приятел Разпечатайте страницата

 

Намерихте ли търсената от вас информация?

Да Не

Какво търсехте?

Имате ли предложения?

Полезни връзки