Navigációs útvonal

SOS az EU halászatáért – mentsétek meg készleteinket! - 23/04/2009

A Bizottság segítséget kér az uniós halászat reformjához

2020-at írunk, és csak úgy virágzik a halászati ipar. A nyakló nélküli túlhalászás immár a múlté. Európa majdnem minden halállománya újult erőre kapott, s a partok mentén a fiatalok ismét kacérkodnak a gondolattal, hogy halászként keressék a kenyerüket.

Így kezdődik egy Európa halászatának jövőjéről szóló uniós jelentés English A szövegből azonban egyhamar kiderül, hogy e látomás igen messze áll a valóságtól. És ahhoz, hogy valóra váltsuk, az Uniónak nagymértékben és sürgősen meg kell változtatnia a szakpolitikáját.

A jelentés a remélhetőleg gyökeresen új szemléletmód felé vezető első lépés. A Bizottság az elkövetkezendő hónapok során új terv kidolgozása céljából kikéri majd mindazok tanácsát, akik a halászati ipar iránt érdeklődnek.

„Nem pusztán egy újabb reformról van szó”, mondta a tengeri ügyek európai biztosa, Joe Borg. „A jelenlegi politikát minden lehetséges szempontból megvizsgáljuk, még az alapjaival kapcsolatban is kérdéseket teszünk fel.”

A 2002-ben alapos átvizsgáláson átesett jelenlegi szakpolitika danskDeutschελληνικάEnglishespañolfrançaisitalianoNederlandsportuguêssuomisvenska felülvizsgálata rendes körülmények között csak 2012-ben lenne esedékes. A helyzet azonban olyannyira bizonytalanná vált, hogy nem várhatunk addig.

Európa halállományainak 88%-át máris túlhalásszák, míg világszinten csak 25%-ot tesz ki ez az arány. Közel minden harmadik halfaj szaporodása akadályoztatott a szülői populáció megfogyatkozása miatt. Az Északi-tengerben például a tőkehalak 90%-át még ívás előtt kifogják.

Mindezek fényében kevésbé meglepő, hogy Európa – Kína után a világ második legnagyobb haltermelője létére – a halállományának kétharmadát manapság már behozatalból fedezi.

Az a legfőbb probléma, hogy a halak csekély mennyiségéhez képest még mindig túl sok a halászhajó. A hozzávetőleg 88 ezer különféle méretű és kapacitású hajóból álló uniós halászati flotta mérete csökkent ugyan az utóbbi évek során, ám a hajók hatékonyságát fokozó technológiai újítások következtében ennek hatása kevéssé érezhető. A halállományok és a gazdasági életképesség helyreállítása érdekében erőteljesebb csökkentésekre van szükség.

A jelentés felhívja a figyelmet arra is, hogy a kormányok jelentős támogatásokat folyósítottak az ágazatnak, és ez is további túlhalászáshoz vezetett.

Az Unió a halászati kvótákat állapított meg, ám ezek – az egyébként is népszerűtlen intézkedések – nyomán sem népesültek be halakkal a tengerek. Francia halászok újabban több kikötőt is blokád alá vettek a La Manche csatornában a nyelvhalra és a tőkehalra vonatkozó kvóták ellen tiltakozva.

Az ágazat továbbra is sok munkavállalót foglalkoztat, de a legtöbb munkahely a feldolgozáshoz, csomagoláshoz és egyéb nem halászati jellegű tevékenységekhez kapcsolódik. Jelenleg mindössze 190 000 munkavállaló foglalkozik kifejezetten halászattal.

Bővebben az EU energiapolitikájáról danskDeutschελληνικάEnglishespañolfrançaisitalianoNederlandsportuguêssuomisvenska

Kontrasztos megjelenítés Normál betűméret Legnagyobb betűméret Küldje el az oldalt ismerősének Oldal nyomtatása

 

Megtalálta-e a keresett információt?

Igen Nem

Milyen információt keresett?

Van-e észrevétele vagy javaslata a honlappal kapcsolatban?

Hasznos linkek