Διαδρομή πλοήγησης

Η ΕΕ παίρνει μέτρα κατά της αύξησης των τιμών στα τρόφιμα - 05/06/2008

Στοίβες φρούτα

Παγκόσμια κινητοποίηση και μεταρρύθμιση της γεωργικής πολιτικής – αυτές είναι οι προτάσεις της ΕΕ για την αντιμετώπιση της επισιτιστικής κρίσης.

Κατά τη διάσκεψη του ΟΗΕ για την επισιτιστική ασφάλεια Englishespañolfrançais , που πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη στις 3-5 Ιουνίου,  ο Επίτροπος Λουί Μισέλ παρουσίασε τα μέτρα που προτίθεται να λάβει η ΕΕ για να αντιμετωπίσει την πρόσφατη αύξηση των τιμών στα τρόφιμα.  

Κύριο μήνυμα της διάσκεψης ήταν ότι το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα από όλες τις πλευρές. Μέλημα των ηγετών της ΕΕ είναι να εφαρμοστούν βιώσιμες λύσεις μέσω συντονισμένων πρωτοβουλιών που θα αναληφθούν σε διεθνές επίπεδο, στο πλαίσιο του ΟΗΕ και της G8. Ήδη τον Μάιο η Επιτροπή παρουσίασε ορισμένα ενδεχόμενα μέτρα για να αμβλύνει τις συνέπειες της αύξησης των τιμών στα τρόφιμα.

Η μεταρρύθμιση της γεωργικής πολιτικής συγκαταλέγεται στα μέτρα που θα λάβει η ΕΕ προκειμένου να αξιοποιήσει στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τις δυνατότητες παραγωγής και να αναπτύξει πιο μακροπρόθεσμες πρωτοβουλίες βελτίωσης της προμήθειας τροφίμων και της επισιτιστικής ασφάλειας.

Για περισσότερες πληροφορίες...

Επιλέξτε υψηλή αντίθεση Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς Αυξήστε το μέγεθος κατά 200% Στείλτε σε ένα φίλο Εκτύπωση

 

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

Ναι Όχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Χρήσιμοι σύνδεσμοι