Sti

EU's landbrugspolitik skal moderniseres - 20/05/2008

Ved at justere EU's landbrugspolitik vil give landmændene få mulighed for at øge deres produktion for at dække den stigende efterspørgsel efter mad.

I denne uge er der fremsat forslag om at modernisere og forenkle EU's fælles landbrugspolitik. EU vil afbøde virkningerne af de stigende priser på madvarer i hele verden.

"Det drejer sig om at give vores landmænd lov til at dække den stigende efterspørgsel og reagere hurtigt på, hvad markedet fortæller dem", udtaler den danske EU-kommissær for landbrug, Mariann Fischer Boel.

Hovedpunkterne i den foreslåede justering af landbrugspolitikken DeutschEnglishfrançaiser:

  • Afskaffelse af reglen om, at landmændene skal lade 10 % af deres jord ligge brak.
  • Udfasning af mælkekvoterne med 1 % om året fra 2009-2013.
  • Forenkling af forbindelsen mellem støtte og standarder for miljø, dyrevelfærd og fødevarekvalitet.
  • Mere fleksibel støtte til sektorer med særlige problemer.
  • Overgang fra direkte støtte til støtte til udvikling af landdistrikter for at udbygge programmer inden for vedvarende energi, vandforvaltning og biodiversitet og initiativer til at modvirke klimaændringer.
  • Afskaffelse af markedsinterventioner på bestemte områder for at give landmændene mulighed for at reagere hurtigere på markedssignalerne.

Sammen med forslagene har EU offentliggjort mulige politiske løsninger DeutschEnglishfrançaispå den globale fødevarekrise. Udover justeringen af den fælles landbrugspolitik anbefaler man, at der tages initiativer for at sikre fødevareforsyningen og en bedre koordinering af det internationale samarbejde med de fattigere lande.

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links