Kruimelpad

Navigatie

Rollenspel EU besluitvorming

Foto: studenten © iStockWil je jouw leerlingen kennis laten maken met de praktische besluitvormingsprocedures in de EU? En ze door het vuur te laten gaan voor de belangen van hun land, daarbij de voortgang van het Europees project niet uit het oog verliezend? Dan is het leuk om het rollenspel EU besluitvorming te volgen bij de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Den Haag. Het is gebaseerd op de Chocoladerichtlijn.

Voor scholieren en studenten

Het rollenspel is voor scholieren van de laatste klassen van de middelbare school en voor studenten. 75 minuten lang nemen de leerlingen plaats in de onderhandelingszetel van één van de EU-landen, het Europees Parlement of zijn ze een ambitieuze medewerker bij de Europese Commissie die erop gebrand is dat zijn wetsvoorstel over de chocoladerichtlijn wordt aangenomen.

De leerlingen worden bijgepraat over het besluitvormingsproces in de EU. Ook maken ze van dichtbij mee hoe de (vaak zware) onderhandelingen in de praktijk werken.

Aanmelden?

Het gratis rollenspel is geschikt voor een groep van ongeveer 25 leerlingen. Voor meer informatie over de workshop kun je contact met ons opnemen tel. 070-3135300. Je kan ook mailen naar: comm-nl-den-haag(at)ec.europa.eu

Zelf spelen?

Het rollenspel is ook te downloaden, zodat je dit zelf in de klas met de leerlingen kunt doen. Een docentenhandleiding is te vinden aan het begin van het rollenspel.

Benodigheden:

Introductiefilmpje Rollenspel Chocoladerichtlijn

Rollenspel Chocoladerichtlijnpdf(3.46 Mb)

LISSABON Chocolade Stemresultaatxls(33 kB)

Besluitvorming in de EUppt(1.64 Mb)

 

Extra tools

  • Printbare versie
  • Tekst kleiner
  • Tekst groter

Blijf in contact

Help ons verbeteren

Ja Nee