Kruimelpad

Navigatie

Workshop chocoladerichtlijn voor scholieren

Foto: studenten © iStockWil je jouw leerlingen kennis laten maken met de praktische besluitvormingsprocedures in de EU? En ze door het vuur te laten gaan voor de belangen van hun land, daarbij de voortgang van het Europees project niet uit het oog verliezend? Dan is het leuk om de workshop chocoladerichtlijn te volgen bij de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Den Haag.

Voor scholieren en studenten

De chocoladeworkshop is voor scholieren van de laatste klassen van de middelbare school en voor studenten. 75 minuten lang nemen de leerlingen plaats in de onderhandelingszetel van één van de EU-landen, of zijn ze een ambitieuze medewerker bij de Europese Commissie die erop gebrand is dat zijn wetsvoorstel over de chocoladerichtlijn wordt aangenomen.

De leerlingen worden bijgepraat over het besluitvormingsproces in de EU. Ook maken ze van dichtbij mee hoe de (vaak zware) onderhandelingen in de praktijk werken.

Aanmelden?

De gratis workshop is geschikt voor een groep van ongeveer 25 leerlingen. Voor meer informatie over de workshop kun je contact met ons opnemen tel. 070-3135300. Je kan ook mailen naar:comm-nl-den-haag(at)ec.europa.eu

 

Extra tools

  • Printbare versie
  • Tekst kleiner
  • Tekst groter

Blijf in contact

Help ons verbeteren

Ja Nee