• Current language: en
    • Dutch
Representation in Netherlands

Voor de pers

Ben je een journalist en heb je vragen over bepaalde EU-dossiers? Wil je in contact komen met een Eurocommissaris of Nederlandstalige expert?

De persdienst van de Vertegenwoordiging staat ter beschikking van zowel gespecialiseerde als niet-gespecialiseerde pers. Ook wanneer je weinig of geen voorkennis hebt over Europese Zaken, helpen wij je graag!

Persdienst Den Haag

Contact
Voor persvragen:
Cecilia Thorfinn, hoofd persdienst
T 070 31 35 380, M 06 835 33 216
Carolien Peeters, persvoorlichter 
T 070 31 35 355
Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland
Korte Vijverberg 5, 2513 AB Den Haag
Postbus 30465, 2500 GL Den Haag
Voor algemene vragen svp bellen naar T 70 313 53 00

 

Informatiebronnen:

 


Persagenda
Abonneer je op een tweewekelijks overzicht van alle relevante aangekondigde persconferenties en commissarisbezoeken in Den Haag en Brussel.

Persberichten
Elke dag selecteert de persdienst de meest relevante nieuwsitems voor Nederland uit het Europese nieuwsaanbod uit Brussel. We trachten zoveel mogelijk Nederlandstalig persmateriaal ter beschikking te stellen.

Technische briefings
Naar aanleiding van commissarisbezoeken of technische briefings in de Kamer, organiseren wij in Den Haag persconferenties en informatievergaderingen voor journalisten.

Woordvoerder 
Peter Bekx de woordvoerder als hoofd van de Vertegenwoordiging kan voor pers een aanspreekpunt zijn om de stem van de Europese Commissie te vertegenwoordigen in het nationaal debat over Europese beleidsthema's.

Rechtenvrij Beeldmateriaal
De TV-informatiedienst van de EU, Europe by Satellite (EbS) stelt via de satelliet en het internet audiovisueel materiaal over de EU beschikbaar aan journalisten. Voor EU-gerelateerde nieuwsberichten en onderwijsdoeleinden mag dit materiaal gratis worden gebruikt. Daarnaast heeft de AV-dienst tv- en radiostudio´s ter beschikking in Brussel wanneer je bv. een commissaris wil interviewen. Meer info en alle EbS mogelijkheden.

Pers in Brussel

Bij de Europese Commissie in Brussel is een vaste groep woordvoerders verantwoordelijk voor de persvoorlichting. Elke werkdag houdt de Commissie een middagbriefing om 12 uur. De internationale pers krijgt ook de gelegenheid om vragen te stellen. Je kunt de persconferentie rechtstreeks volgen via Europe by Satellite (EbS). Alle persberichten van EU-instellingen vindt je in de Rapid-database.