Kruimelpad

Navigatie

De EU ondersteunt 17 belangrijke TEN-T-infrastructuurprojecten in Nederland

Foto: Europa verbindt

De Europese Commissie cofinanciert 17 vervoersinfrastructuurprojecten die geheel of deels in Nederland plaatsvinden met een bedrag tot max. 94 miljoen EUR* uit het Europese programma TEN-T-programma.

 

Europa verbinden
Dit programma is door de EC opgericht om Europa te verbinden door een betere vervoersinfrastructuur en een veiligere en snellere mobiliteit voor burgers en bedrijven in de hele Europese Unie. 

Koolstofvoetafdruk

De 17 gekozen projectenpdf dragen bij aan de voltooiing van het TEN-T-netwerk en het onderzoek naar innovatieve manieren om de koolstofvoetafdruk van de vervoersector te verkleinen. Bij deze projecten werken nationale autoriteiten en de Europese instellingen samen. De projecten komen bovenop de andere, ook door de Europese Unie gesteunde TEN-T-projecten die al plaatsvinden in het land

De EU heeft voor 2007-2013 bijna 8 miljard euro toegekend aan onderzoek en werkzaamheden die bijdragen aan de doelen van TEN-T-programma. In 2013 zijn in de hele EU 106 projecten opgestart ter waarde van 320 miljoen euro. Deze projecten variëren van luchtverkeersbeheer tot maatregelen voor betere milieuprestaties van de vervoersector. Lees hier het volledig persbericht

*De maximale steun omvat de totale steun voor projecten die alleen in het land plaatsvinden en de totale steun voor de projecten die deels ook in andere landen plaatsvinden.

 

Extra tools

  • Printbare versie
  • Tekst kleiner
  • Tekst groter

Help ons verbeteren

Ja Nee