Kruimelpad

Navigatie

Europese Commissie Vertegenwoordiging in Nederland

Europese Commissie Vertegenwoordiging in Nederland

25/09/2014

In Nederland is er, net als in de andere 27 EU-landen, een Vertegenwoordiging van de Europese Commissie. Deze is onderdeel van de Commissie en vertegenwoordigt haar belangen in Nederland. De Vertegenwoordiging geeft burgers, journalisten en bedrijven informatie over het beleid van de Europese Unie. Lees verder

 
Het film museum Eye in Amsterdam

Europees geld in Nederland

25/09/2014

Ben je benieuwd naar wat er met Europees geld gebeurt bij jou in de buurt? Of heb je een idee voor een project en wil je meer weten over Europese fondsen? Surf dan naar: www.europaomdehoek.nl.

Je kunt dan in één oogopslag zien welke projecten er in Nederland worden medegefinancierd met Europees geld uit de diverse fondsen.

 
Banen, groei en investeringen

Banen, groei en investeringen

04/11/2015

Meer banen, groei en investeringen stimuleren is een van de tien prioriteiten, waar de Europese Commissie aan werkt.

"Ik zal de hoogste prioriteit geven aan het versterken van het concurrentievermogen van Europa en het stimuleren van de investeringen die banen creëren," aldus Commissievoorzitter Juncker, politieke beleidslijnen.

Meer over de tien prioriteiten.

 
 

Nieuws

Klimaattop is historische kans om gevaarlijke klimaatverandering te voorkomen

Klimaattop is historische kans om gevaarlijke klimaatverandering te voorkomen

26/11/2015

"Dit is het moment. Parijs is een historische kans die we niet mogen missen. We moeten nu de dynamiek die we hebben gezien in de aanloop naar Parijs vertalen naar een ambitieuze, werkbare, juridisch bindende overeenkomst...", zegt EU-Commissaris Cañete aan de vooravond van de klimaattop.

 
Nederland op kop in de ranking vervoer in EU

Nederland op kop in de ranking vervoer in EU

20/11/2015

De Nederlandse havens en luchthavens behoren tot de beste van de EU. Nederland is een van de EU-landen waar de in-of uitvoer van goederen over zee het snelst verloopt. Het Nederlandse deel van het transeuropese vervoersnetwerk is voor alle vormen van vervoer zeer ver gevorderd.

 
 

Meer nieuws

Evenementen

Café Europa!  6-delige serie VPRO op radio 1

Café Europa! 6-delige serie VPRO op radio 1

Op 1 januari zal Nederland voor 6 maanden voorzitter van de Europese Unie zijn. Hoe past de Nederlandse agenda voor het voorzitterschap in deze tijden van Europese verdeeldheid en crisis? Meld je aan voor het bijwonen van deze uitzending op 3/12 met als thema Nederlands voorzitterschap EU (Huis van Europa op Radio 1, 21.00-22.00).

External, events_show_on_hp

 
 

Meer evenementen

Video's

Meer videos

Extra tools

  • Printbare versie
  • Tekst kleiner
  • Tekst groter

Blijf in contact

Help ons verbeteren

Ja Nee