Kruimelpad

Navigatie

Europese Commissie Vertegenwoordiging in Nederland

Europese Commissie Vertegenwoordiging in Nederland

25/10/2013

In Nederland is er, net als in de andere 27 EU-landen, een Vertegenwoordiging van de Europese Commissie. Deze is onderdeel van de Commissie en vertegenwoordigt haar belangen in Nederland. De Vertegenwoordiging geeft burgers, journalisten en bedrijven informatie over het beleid van de Europese Unie. Lees verder

 
Het film museum Eye in Amsterdam

Europees geld in Nederland

15/11/2013

Ben je benieuwd naar wat er met Europees geld gebeurt bij jou in de buurt? Of heb je een idee voor een project en wil je meer weten over Europese fondsen? Surf dan naar: www.europaomdehoek.nl.

Je kunt dan in één oogopslag zien welke projecten er in Nederland worden medegefinancierd met Europees geld uit de diverse fondsen.

 
 

Nieuws

Gezamenlijke verklaring van José Manuel Barroso, voorzitter van de Europese Commissie, en Herman Van Rompuy, voorzitter van de Europese Raad, over de ramp met het Maleisische vliegtuig in Oekraïne

Wij zijn geschokt door de ramp met het Maleisische vliegtuig in Oekraïne en het tragische verlies van zoveel mensenlevens. Burgers van veel nationaliteiten, waaronder die van de Europese Unie, zijn omgekomen.

 
Foto: Jean-Claude Juncker

Jean-Claude Juncker is goedgekeurd als nieuwe voorzitter Europese Commissie

Jean-Claude Juncker is verkozen tot nieuwe voorzitter van de Europese Commissi met een grote meerderheid met 422 stemmen in het Europees Parlement tijdens de plenaire vergadering. 

 
 

Meer nieuws

Evenementen

Save the date! Europees Film Festival van 18-21 september in heel Nederland

In samenwerking met de diverse Europese culturele instituten organiseren het Europees Parlement Informatiebureau en de Europese Commissie Vertegenwoordiging van 18-21 september een Europees Film Festival.

Internal

 
 

Meer evenementen

Video's

Meer videos

Extra tools

  • Printbare versie
  • Tekst kleiner
  • Tekst groter

Blijf in contact

Help ons verbeteren

Ja Nee