Kruimelpad

Navigatie

Nederland als EU-voorzitter

Nederland als EU-voorzitter

17/12/2015

Nederland is in de eerste helft van 2016 voor de twaalfde keer voorzitter van de Raad van de Europese Unie. Wat houdt dit precies in en wat wil Nederland als EU-voorzitter bereiken? Lees er meer over op de website van Rijksoverheid.

 
Europese Commissie Vertegenwoordiging in Nederland

Europese Commissie Vertegenwoordiging in Nederland

25/09/2014

In Nederland is er, net als in de andere 27 EU-landen, een Vertegenwoordiging van de Europese Commissie. Deze is onderdeel van de Commissie en vertegenwoordigt haar belangen in Nederland. De Vertegenwoordiging geeft burgers, journalisten en bedrijven informatie over het beleid van de Europese Unie. Lees verder

 
Het film museum Eye in Amsterdam

Europees geld in Nederland

25/09/2014

Ben je benieuwd naar wat er met Europees geld gebeurt bij jou in de buurt? Of heb je een idee voor een project en wil je meer weten over Europese fondsen? Surf dan naar: www.europaomdehoek.nl.

Je kunt dan in één oogopslag zien welke projecten er in Nederland worden medegefinancierd met Europees geld uit de diverse fondsen.

 
Banen, groei en investeringen

Banen, groei en investeringen

04/11/2015

Meer banen, groei en investeringen stimuleren is een van de tien prioriteiten, waar de Europese Commissie aan werkt.

"Ik zal de hoogste prioriteit geven aan het versterken van het concurrentievermogen van Europa en het stimuleren van de investeringen die banen creëren," aldus Commissievoorzitter Juncker, politieke beleidslijnen.

Meer over de tien prioriteiten.

 
 

Nieuws

Economische winterprognose EU 2016: herstel in Nederland zet door ondanks enige vertraging

04/02/2016

De Europese economie gaat nu haar vierde jaar van herstel in en de groei gaat verder in een matig tempo, vooral gedreven door consumptie. Naar verwachting groeit de Nederlandse economie dit jaar met 2,1% en in 2017 met 2,3%.

 

Nederlandse scholier Eliana Jager is een van de winnaars EU-vertaalwedstrijd

03/02/2016

De scholiere Eliana Jager is de Nederlandse winnares van de 'Juvenes Translatores', de jaarlijkse vertaalwedstrijd van de Europese Commissie. In totaal krijgen 28 middelbare scholieren — uit elk EU-land — een prijs voor de beste vertaling van hun land.

 
 

Meer nieuws

Evenementen

8 februari publieksdebat over Europa

8 februari publieksdebat over Europa

Heb je een mening over wat er gebeurt in de Europese Unie,  hoe de problemen worden aangepakt en wat jij daaraan hebt? Kom naar het publieksdebat op 8 februari met EU-commissaris Kristalina Georgieva, verantwoordelijk voor de EU-begroting en voor personeelszaken.

Internal

 
 

Meer evenementen

Video's

Meer videos

Extra tools

  • Printbare versie
  • Tekst kleiner
  • Tekst groter

Blijf in contact

Help ons verbeteren

Ja Nee