Kruimelpad

Navigatie

Europese Commissie Vertegenwoordiging in Nederland

Europese Commissie Vertegenwoordiging in Nederland

25/09/2014

In Nederland is er, net als in de andere 27 EU-landen, een Vertegenwoordiging van de Europese Commissie. Deze is onderdeel van de Commissie en vertegenwoordigt haar belangen in Nederland. De Vertegenwoordiging geeft burgers, journalisten en bedrijven informatie over het beleid van de Europese Unie. Lees verder

 
Het film museum Eye in Amsterdam

Europees geld in Nederland

25/09/2014

Ben je benieuwd naar wat er met Europees geld gebeurt bij jou in de buurt? Of heb je een idee voor een project en wil je meer weten over Europese fondsen? Surf dan naar: www.europaomdehoek.nl.

Je kunt dan in één oogopslag zien welke projecten er in Nederland worden medegefinancierd met Europees geld uit de diverse fondsen.

 
 

Nieuws

Foto digitale markt

Op weg naar één digitale markt in Europa

25/03/2015

In mei komt de Europese Commissie met een plan voor de realisatie van één digitale markt in de EU voor de burger en bedrijven. Vandaag heeft Commissie de aandachtgebieden geïdentificeerd waarop ze deze ambtstermijn zal inzetten om belemmeringen weg te nemen.

 
Euro ©shutterstock

Nederland krijgt meer dan 131 miljoen euro voor asiel, migratie en integratie

25/03/2015

Nederland krijgt meer dan 131 miljoen euro uit het EU-fonds voor asiel, migratie en integratie (AMIF). Vandaag heeft de Europese Commissie 22 nieuwe meerjarige nationale programma’s goedgekeurd voor de periode 2014–2020.

 
 

Meer nieuws

Evenementen

Conferenties met als thema's internationaal recht

De Alliance Française de La Haye organiseert dit jaar een serie conferenties met als thema het internationaal recht. Experts, Franse juristen of Franssprekenden die werken bij de tribunalen of internationale organisaties in Den Haag, zullen worden uitgenodigd om een actueel onderwerp aan te snijden en te discussiëren met het publiek.

- Vrijdag 20 februari om 17u30 : De strijd tegen de georganiseerde criminaliteit en het terrorisme in Europa. De rol van Europol.
- Vrijdag 29 mei om 17u30 : De verdediging van verdachten voor internationale strafhoven.

External

 
 

Meer evenementen

Video's

Meer videos

Extra tools

  • Printbare versie
  • Tekst kleiner
  • Tekst groter

Blijf in contact

Help ons verbeteren

Ja Nee