Vertegenwoordiging in Nederland

Home

 • Brexit: veelgestelde vragen

  Wat gaat er gebeuren, nu het Verenigd Koninkrijk heeft gestemd om uit de EU te stappen?  Lees er meer over bij de Veelgestelde vragen.

 • Europese Commissie Vertegenwoordiging in Nederland

  In Nederland is er, net als in de andere 27 EU-landen, een Vertegenwoordiging van de Europese Commissie. Deze is onderdeel van de Commissie en vertegenwoordigt haar belangen in Nederland. De Vertegenwoordiging geeft burgers, journalisten en bedrijven informatie over het beleid van de Europese Unie.  Lees verder

 • Banen, groei en investeringen

  Banen, groei en investeringen

  Meer banen, groei en investeringen stimuleren is een van de tien prioriteiten, waar de Europese Commissie aan werkt.

  "Ik zal de hoogste prioriteit geven aan het versterken van het concurrentievermogen van Europa en het stimuleren van de investeringen die banen creëren," aldus Commissievoorzitter Juncker, politieke beleidslijnen.

  Meer over de tien prioriteiten.

Nieuws
22/09/2016

De tarieven voor mobiel bellen en internetten in een ander EU-land worden per 15 juni 2017 afgeschaft voor mensen die periodiek reizen binnen de EU. De Commissie is met een nieuw voorstel gekomen om misbruik te voorkomen bij afschaffing van de roamingtarieven.

16/09/2016

Op 14 september 2016 heeft de Voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, zijn jaarlijkse Staat van de Europese Unie-speech gegeven in het Europees Parlement.

Evenementen

Een lezing over de lesbische uitgaanscultuur in Amsterdam vanaf 1950 vergeleken met andere grote Europese steden als Parijs en Londen. In het geheim florerende kleine initiatieven zouden de roots worden van de lesbo-scene in de jaren 90 en 00s. Van Café Bet van Beeren tot Club NYX.

Datum:
19/11/2016
Tijd:
19:30