Kruimelpad

Navigatie

Agenda van evenementen

Deze pagina biedt u een overzicht van de komende evenementen die georganiseerd zijn door de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie of door derden.

 

17/09 Debat: openbare raadpleging Bouw mee aan een sociaal Europa

Tilburg University organiseert een lunchseminar over de groeistrategie Europa 2020 en de sociale dimensie van de EU. Je wordt geïnformeerd over het hoe en waarom van Europa 2020 en de instrumenten die de EU heeft om een sociaal Europa te vormen.

External

 
Foto: film maken

Europees Film Festival van 18-22 sept. in heel Nederland

In samenwerking met de diverse Europese culturele instituten organiseren het Europees Parlement Informatiebureau en de Europese Commissie Vertegenwoordiging van 18-22 september een Europees Film Festival.

Internal

 

Informatiedagen over de nieuwe staatssteunregels

Het kenniscentrum Europa decentraal organiseert deze herftst twee gratis informatiemiddagen over de nieuwe staatssteunregels. De adviseurs van het kenniscentrum nemen dan de belangrijkste wijzigingen in de Europese staatssteunregels met je door op:
- 29/09 in Zwolle
- 14/10 in ’s-Hertogenbosch
Meer weten? Surf naar de website van Europa decentraal.

External

 

3 Informatiedagen over het Europese subsidieprogramma INTERREG

RVO organiseert 3 informatiedagen over het Europese subsidieprogramma INTERREG. Dit programma investeert in duurzame en innovatieve projecten die Europe sterker maken. De bijeenkomsten zijn op: 
- 28/10 in Groningen (Energie, mobiliteit en CO2-reductie)
- 6/11 in Eindhoven (Innovatie voor sterke regio’s)
- 11/11 in Arnhem (Circulaire Economie en Biodiversiteit)
 
Bekijk voor uitgebreide informatie de website van RVO.

External

 

19/09 Webinar: meedoen aan het Europese subsidieprogramma INTERREG

RVO organiseert op 19 september om 10.00 uur een webinar met veel praktische informatie over het Europese subsidieprogramma INTERREG, de nieuwe programmaperiode 2014-2020. INTERREG investeert in duurzame en innovatieve projecten die Europe sterker maken. Meer weten? Bekijk de website van RVO.

 

External

 

13/09: Test je EU kennis en bekijk expo Reizende Parlementen

Op 13 september zet het Huis van Europa haar deuren open i.v.m. festiviteiten rondom Open Monumentendag en Prinsjesdag. Iedereen is van harte welkom om deel te nemen aan onze activiteiten:

Internal

 

25/09: Europese Dag van de Talen voor leerlingen

De Europese cultuurinstituten organiseren voor de Europese Dag van de Talen een talenfeest. Brugklassen kunnen dan spelenderwijs kennis maken met de volgende talen: Tsjechisch, Hongaars, Pools, Turks, Duits en Frans. 
 

Internal

 
euro ©shutterstock

13/09: Wat heeft de EU te maken met Prinsjesdag?

In de media is veel over Europees economisch beleid gesproken, maar waarom bemoeit de EU zich nu met de Nederlandse begroting?

Internal

 
Foto: logo Drongo festival

27/09: Europese Commissie op het Drongo Talenfestival in Amsterdam

Op 27 september 2014 vindt voor de derde keer het DRONGO festival plaats in de Centrale Bibliotheek in Amsterdam. Het DRONGO festival viert meertaligheid, met een gevarieerd en interessant programma voor jong en oud.

Internal

 
 

Extra tools

  • Printbare versie
  • Tekst kleiner
  • Tekst groter
Huis van Europa

Huis van Europa

Bezoek de evenementen in het Huis van Europa

 
 

Help ons verbeteren

Ja Nee