Vertegenwoordiging in Nederland

Onderwijs

Als Nederlandse leraar of student kun je ervaringen en vaardigheden opdoen in het buitenland via het Europese subsidieprogramma Erasmus+. Denk aan een opleiding volgen, lesgeven, vrijwilligerswerk etc. Erasmus+ is hèt EU-programma voor Onderwijs, Jeugd en Sport voor de periode (2014-2020). Meer hierover weten? Neem contact op met het nationale aanspreekpunt in Nederland:
Nationaal Agentschap Erasmus+
Bekijk ook de Facebookpagina Erasmus+.

Lesmateriaal
Leraren en leerlingen vinden lesmateriaal en online spelletjes op deze webpagina's:

Algemene informatie over onderwijs vind je op de website over onderwijs en jeugdzaken. Basisinformatie over de EU vind je op de Europa-website.

Bezoeken
Bezoek met je klas Den Haag, de stad van vrede en recht! Het Vredespaleis, ProDemos, Humanity House, de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland en het Informatiebureau van het Europees Parlement bieden educatieve programma´s voor basisschoolleerlingen, middelbare scholieren en mbo-studenten. Met deze brochure (website Europees Parlement) kun jij als leraar een mooi bezoek gaan Den Haag samenstellen en goed geïnformeerd op stap aan met je leerlingen!

Zou je een bezoek willen brengen aan de Europese Commissie in Brussel? Lees dan verder op deze pagina voor meer informatie over de mogelijkheden.