Kruimelpad

Navigatie

Studeren in het buitenland

Foto studente © iStockBen je van plan om naar het buitenland te gaan voor bijvoorbeeld een studie, stage, (vrijwilligerswerk) of een uitwisseling? Dan vind je op deze pagina een aantal informatiebronnen:

Eurodesk in Nederland

Eurodesk is een Europa-informatiedienst voor jongeren tussen de 15 en 25 jaar en voor mensen die met jongeren werken. Je kunt er terecht met vragen over o.a. stages, uitwisselingen, vrijwilligerswerk en (vakantie)werk in Europa.

In Nederland kan je Eurodesk ook benaderen voor informatie over Europese subsidies; voor projecten o.a op gebied van: sociaal cultureel jeugdwerk, onderwijs, opleiding, sport, vrijwilligerswerk en cultuur.

Bekijk ook eens de nieuwe Go Europe brochure. Deze is speciaal voor jongeren tussen de 15 en 25 jaar, die op zoek zijn naar een buitenlands avontuur zoals werk, stage of uitwisseling in een ander EU-land. Je kunt deze brochure bestellen of downloadenpdf.

 

Studyportals

Wil jij een bachelor-, master- of doctoraatopleiding in een ander Europees land volgen maar weet je nog niet aan welk opleidingsinstituut? Dan kun je op Studyportals opleidingen bekijken en met elkaar vergelijken.

 

Europass, het Europese model cv

Met een Europass cv wordt solliciteren in Europa een stuk eenvoudiger. Europass cv is een Europees standaard model cv waarmee je jezelf kan presenteren als je op zoek bent naar werk of een stage binnen de Europese Unie.

Stage bij een EU-instelling

Wie stage wil lopen bij een EU-instelling kan op deze Commissiewebsite terecht voor uitgebreide informatie.

 

Extra tools

  • Printbare versie
  • Tekst kleiner
  • Tekst groter

Blijf in contact

Help ons verbeteren

Ja Nee