Kruimelpad

Navigatie

Ondernemen en subsidies

Foto: investeren © iStockDe Europese Unie biedt de Nederlandse handel een enorme markt. Lidstaten kunnen binnen de EU makkelijker, sneller en goedkoper zakendoen. Ontelbare grote ondernemingen, kleine bedrijven en eenmanszaken leveren goederen en diensten tot ver in het buitenland. Dat is mogelijk door de eengemaakte markt (Engelse website), met zijn vrije verkeer van goederen, diensten, werknemers en kapitaal, en vrijheid van vestiging. Eén of meerdere grenzen oversteken, het is bijna even makkelijk. Voor de Europese Unie is handel altijd een prioriteit geweest. De voorloper van de huidige Unie, de Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal (EGKS), werd opgericht om economische banden te smeden tussen de lidstaten.

De EU kan je via diverse netwerken en diensten helpen om je zaak verder uit te bouwen. Meer informatie vind je op Uw Europa - Praktische gids voor zakendoen.

Misschien kom je in aanmerking voor Europese subsidies. Die zijn er niet alleen voor starters maar ook voor ondernemingen die willen uitbreiden.

 

Extra tools

  • Printbare versie
  • Tekst kleiner
  • Tekst groter

Blijf in contact

Help ons verbeteren

Ja Nee